از تشکیل شبکه رایحه نجابت تا فرهنگ‌سازی تعدد زوجات در راستای افزایش زاد و ولد

0
195

تا قانون خانواده برابر: در هفته ی گذشته علارغم این که به مانند چند هفته ی اخیر بیشتر اخبار و اظهار نظرها در ارتباط با نوسانات قیمت ارز وسخت تر شدن زندگی برای مردم با توجه به بالارفتن قیمت کالاهای اساسی و بی تدبیری مقامات در این زمینه بود، اخبار حوزه زنان نیز بیشتر بیانگر سیاست های مسئولان در راستای وارد کردن فشار و ایجاد محدویت هرچه بیشتر بر روی زنان است.

تشکیل شبکه رایحه نجابت در راستای گسترش عفاف و حجاب

به نظر می‌رسد که در حال حاضر بحث حجاب تبدیل به کلاف سردرگمی برای حاکمیت شده به نحوی که هر روز به مکانیزم‌های جدیدی برای اجباری کردن و تحمیل کردن هرچه بیشتر آن به جامعه و جوانان متوسل می‌شود که از تازه‌ترین آنها تشکیل شبکه رایحه نجابت از سوی وزارت ورزش و جوانان است.

به گزارش ایسنا، محسن زارعی ‌صفت مدیرکل مشارکت‌های اجتماعی جوانان وزارت ورزش و جوانان بعد از گردهمایی سه روز حجاب و عفاف در مازندران خبر از تشکیل شبکه رایحه نجابت در راستای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب داد و در این ارتباط توضیح داد: قرار است این شبکه کارش را در سه بخش آموزش و پژوهش، تبلیغ و ترویج و تولید محصولات فرهنگی در حوزه حجاب و عفاف به پیش ببرد.

وی همچنین به تشکیل کارگروه‌هایی در این زمینه اشاره کرد و گفت: در این راستا تصمیم گرفته شده مبلغ‌های جوانی نیز در حوزه حجاب و عفاف جهت ارتباط‌گیری هرچه بیشتر با گروه‌های مخاطب و جوانان تربیت شوند.

سخنان ضد و نقیض مسئولان در ارتباط با اجباری شدن چادر در مدارس دخترانه

از طرفی دیگر طی هفته‌های جاری با باز شدن مدارس خبرهایی در ارتباط با احتمال اجباری کردن چادر در مدارس دخترانه منتشر شده است گرچه صحبت‌های مسئولان آموزش و پرورش در این زمینه ضد و نقیض است.

از یک سو، محمدابراهیم محمدی، مدیرکل فرهنگی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش، در گفت‌وگو با مهر، موضوع اجباری شدن پوشش چادر را برای دبیرستان‌های دخترانه رد کرده و گفته است که چنین موضوعی به هیچ‌ عنوان صحت ندارد و آموزش و پرورش هیچ گاه چنین دستورالعملی به مدارس دخترانه نداده است.

وی در رابطه با تدوین سند حجاب و عفاف دانش‌آموزان، که احتمال اجباری شدن چادر برای دانش‌آموزان دختر از آن مستفاد می ‌شد، گفت که تدوین و رونمایی از این سند به معنی اجباری شدن چادر نیست.

وی تصریح کرد: حجاب مورد نظر ما برای دختران همان مانتو و مقنعه است و پوشش چادر هیچ گاه از سویی آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان اجباری نشده است.

از سوی دیگر، منصور مرادلو، معاون پرورشی آموزش و پرورش استان زنجان، چندی پیش از اجباری شدن چادر در دبیرستان‌های خاص دخترانه خبر داد.

وی گفته بود: «سند تحول بنیادین، تاکید بر تربیت افراد وفادار به نظام و متدین است و برای عملی کردن آن از تعیین «حجاب برتر از مدارس خاص» شروع کردیم تا با کمک مدیر مدرسه، دانش‌آموز و انجمن اولیا و مربیان به اهداف مورد نظر برسیم.»

این اقدامات در حالی صورت می گیرد که طی سال‌های گذشته حاکمیت با ادعای مبارزه با بی ‌حجابی و گسترش فرهنگ عفاف و حجاب اقدام به تشکیل گشت‌های ارشاد کرده است.

مردان 51 درصد و زنان 49 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند.

از دیگر اخبار مهم هفته گذشته اعلام آمار تعداد زنان و مردان از سوی رییس سازمان ثبت احوال کشور بود.

به گزارش ایسنا ناظمی اردکانی که به منظور سخنرانی در کنفرانس بین‌المللی سرمایه‌های فکری در دانشگاه علوم ‌پایه زنجان حضور یافته بود در این ارتباط گفت: از جمعیت 75میلیون و 200 هزار نفری ایران 38 میلیون و 400 هزار نفر مرد و 36 میلیون و 700 هزار نفر زن هستند و در مجموع می ‌توان گفت مردان 51 درصد و زنان 49 درصد جمعیت کشور را تشکیل می ‌دهند.

وی همچنین میانگین سن ازدواج را برای آقایان حدود 27 سال و برای زنان نزدیک به 23 سال عنوان کرد.

نقل و انتقال 12 هزار و 600 دانشجوی مجرد دختر در دانشگاه آزاد

خبر دیگری که در ارتباط با آموزش زنان مطرح شد صحبت‌های رییس دانشگاه آزاد اسلامی بود که اعلام کرد طی فرآیند نقل و انتقال در این دانشگاه 12 هزار و 600 دانشجوی مجرد دختر این دانشگاه به محل زندگی خود برای ادامه تحصیل منتقل شده‌اند.

این خبر در حالی منتشر می ‌شود که سازمان دیدبان حقوق بشر هفته گذشته از ایران خواست تا فورا سیاست‌هایی که موجب ایجاد محدودیت‌های غیرضروری در آزادی آموزش دانشگاهی برای دانشجویان دانشگاه به‌ویژه برای دانشجویان زن می ‌گردد را متوقف سازد.

گفتنی است: در سال جاری شش دانشگاه دولتی در سراسر کشور ثبت‌ نام زنان در 77 رشته ممنوع اعلام کرده بودند که از جمله رشته‌های ممنوع می ‌توان از علوم کامپیوتر، مهندسی شیمی، صنایع، مکانیک و مواد در دانشگاه اراک، مهندسی منابع طبیعی، جنگل‌ داری و معدن در دانشگاه تهران و علوم سیاسی، حسابداری، مدیریت بازرگانی، مدیریت عمومی، مهندسی مکانیک و عمران در دانشگاه اصفهان اشاره کرد. تمام 14رشته علوم اجتماعی دانشگاه امام خمینی(ره) در قزوین نیز به مردان محدود می ‌شود.

فرهنگ‌سازی تعدد زوجات در راستای افزایش زاد و ولد

در راستای پیشبرد سیاست جمهوری اسلامی ایران در رابطه با افزایش زاد و ولد محمدتقی رهبر رییس سازمان فراکسیون روحانیون مجلس و امام جمعه اصفهان در گفت‌وگو با فارس اظهار داشته فرهنگ‌سازی برای جا انداختن تعدد زوجات باعث افزایش تعداد زاد و ولد در کشور نیز می ‌شود.

وی در این گفت‌ و گو اظهار داشته وقتی یک مرد چند زن اختیار می ‌کند فرزندان بیشتری خواهد داشت اما این مساله یعنی تعدد زوجات هنوز در جامعه ما فرهنگ نشده است. در کشور ما حتی یک زوجه که می ‌تواند هر دو سال یک‌ بار فرزند به دنیا بیاورد گاهی با وجود 10 تا 20 سال زندگی به یک یا نهایت دو فرزند قناعت می کند.

وی اظهار داشته گویا فرهنگ تکثیر نسل در جامعه ما هنوز تحت تاثیر لایه‌های تبلیغات گذشته که محمدرضا شاه می ‌گفت دو بچه کافی است قرار دارد و خانواده‌ها به این شعار عمل می ‌کنند در حالی که تعدد و تکثر از سنن اسلام است.

رئیس سابق فراکسیون روحانیون مجلس تعدد زوجات را جایز و تکثر اولاد را مطلوب دانسته و گفته است: باید خانواده‌ها را تشویق و با اتخاذ تدابیر زمینه‌سازی کنیم تا خانواده‌ها حداقل هر سه سال یک فرزند بیاورند.

 رهبر تصریح کرده: اولاد کم ‌تر زندگی بهتر، نه با شرع مقدس که پیغمبر فرمودند «اولادتان زیاد شود، در قیامت افتخار می‌کنم» وفق دارد و نه از بعد جهانی که دشمنان در حال افزایش اند و ما به سوی کاهش جمعیت حرکت می ‌کنیم، به نفع ماست.

این سخنان در پی این موضوع مطرح می ‌شود که مقامات عالی ‌رتبه جمهوری اسلامی ایران چندی است بر اهمیت زاد و ولد در کشور تاکید داشته و مدعی هستند که کشور ظرفیت 140 میلیون نفر را داراست به نحوی که آیت‌الله خامنه‌ای در سخنرانی خود در بجنورد بار دیگر بر این موضوع تاکید کرد و گفت: یکی از خطاهایی که در اواسط دهه هفتاد انجام شد، ادامه سیاست کنترل جمعیت بود که این اشتباه باید جبران شود زیرا نسل جوان، عامل اصلی پیش روندگی کشور است.

به گزارش ایسنا، وی خاطرنشان کرده است که البته اجرای سیاست کنترل جمعیت در اوایل دهه هفتاد کار صحیحی بود اما ادامه آن از اواسط دهه هفتاد اشتباه بود و مسئولان کشور و از جمله رهبری در این اشتباه سهیم هستند و باید از خداوند طلب عفو کنند.

تاکید بر این سیاست در حالی صورت می‌گیرد که خیلی از مردم معتقدند که به دلیل فشارهای اقتصادی و نوسانات قیمت‌ها به سختی می ‌توانند هزینه زندگی یک فرزند را نیز بپردازند و بسیاری از جوانان نیز به خاطر این دلایل قادر به ازدواج نبوده و تمایلی به بچه‌دار شدن ندارد.

تاثیر پایان‌دادن به ازدواج کودکان دختر در دستیابی به همه ی اهداف در ارتباط با کودکان

در این هفته در پی فرا رسیدن یازدهم اکتبر که به عنوان روز جهانی دختران اعلام شده قرار است در قالب پروژه‌ای با عنوان «زیرا من یک دخترم» مراسم‌هایی در برخی از کشورهای دنیا از جمله لندن، برلین و… برگزار شود در واقع سازمان ملل با این نامگذاری درصدد بوده که یادآور شود در بسیاری از نقاط جهان جنین دختر به خاطر ترجیح پسر از سوی خانواده‌ها سقط می‌شود؛ به تغذیه آنها نسبت به پسران کمتر توجه می ‌شود و بسیاری از آنها وادار به ازدواج اجباری در سنین پایین می ‌شوند.

گفته می ‌شود بیش از 36 میلیون دختر در جهان از تحصیلات ابتدایی محرومند.

به گزارش همشهری آن لاین در گزارشی که به مناسبت بزرگداشت روز کودکان دختر از سوی سازمان ملل منتشر شده، آمده است موضوع امسال این روز، ازدواج کودکان دختر اعلام شده زیرا این مسئله روز به‌ روز اهمیت بیشتری پیدا می‌ کند و نیازمند اقدامات جهانی است. پایان‌ دادن به ازدواج کودکان دختر بخشی از راه‌حل دستیابی به همه اهداف درباره کودکان است. وقتی ازدواج کودکان متوقف شود یعنی زمینه برای آموزش آنها فراهم شده‌است. گزارش‌ ها و برآوردهای جدید نشان می ‌دهد که 23 میلیون دختر 20 تا 24  سال زیر سن 15 سالگی ازدواج کرده‌اند.

در خواست سازمان ملل از دولت افغانستان برای جلوگیری از ازدواج کودکان دختر

در همین راستا سازمان ملل متحد از دولت افغانستان خواسته است تا برای جلوگیری از ازدواج های زیر سن قانونی دختران اقدامات عملی انجام دهد.

 به گزارش شبکه خبری بی بی سی همزمان با روز جهانی «فرزند دختر»، این سازمان با انتشار اعلامیه‌ای ابراز آمادگی کرده که دولت افغانستان را در این راستا یاری رساند.

سازمان ملل ازدواج‌های زیر سن را نقض حقوق بشری دختران می ‌خواند و می‌ گوید که برای جلوگیری از این عمل باید تمام اقدامات لازم به اجرا گذاشته شوند.

بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی این سازمان، در حال حاضر بیش از ۴۶ درصد دختران افغان قبل از سن ۱۸ سالگی و بیشتر از ۱۵ درصد پیش از سن ۱۵ سالگی ازدواج می‌ کنند.

سوءقصد به دختر 14ساله فعال حقوق کودکان در پاکستان

نام گذاری روز کودکان دختر در حالی صورت گرفته که طی همین هفته اعلام شد طالبان پاکستان به دختر 14 ساله فعال حقوق کودکان سوءقصد کردند.

به گزارش شهرزادنیوز طالبان در منطقه سوات‌ تال شمال غربی پاکستان دختر 14ساله‌ای را که به خاطر فعالیت برای حق تحصیل دختران برنده جایزه صلح ملی این کشور بود، مورد سوءقصد قرار داده و با شلیک گلوله او را از ناحیه سر مجروح کردند.

ملاله یوسف‌ زای، روز سه‌شنبه نهم اکتبر در راه مدرسه مورد سوءقصد قرار گرفت و پزشکان اعلام کردند که پس از عمل جراحی وی از خطر مرگ گریخته است.

سخنگوی طالبان که سازمانش مسئولیت این حمله را برعهده داشته است افزود: او یک دختر غرب‌ گراست و مرتب به ما انتقاد می ‌کرد و ما هر کسی را که به ما انتقاد کند مورد حمله قرار خواهیم داد.

ملاله زمانی معروف شد که در سال 2009 در 9 سالگی نوشتن را در یک وبلاگ بی‌بی‌سی درباره خشونت‌ ها و جنایات طالبان در این منطقه آغاز کرد و بعدها نیز اغلب در فیلم‌های مستند ظاهر می ‌شد. او در اجتماعات مختلف به دفاع از حق تحصیل دختران پرداخته بود.