به مناسبت یازدهم جولای روز جهانی جمعیت و تنظیم خانواده:

چرا زنان پناهنده نیاز به وسایل پیشگیری از بارداری دارند؟

برگردان: بنفشه جمالی

بیدار زنی: زنان و دختران نیمی از جمعیت پناهندگان و بی‌جا شدگان در سراسر جهان را تشکیل می‌دهند. به‌طور تقریبی حدود ۲۲۵ میلیون زن در کشورهای درحال توسعه زندگی می‌کنند که نیازمند دسترسی به روش‌های پیشگیری از بارداری هستند.

پیشگیری از بارداری یک راه مقرون به صرفه و موثر در جلوگیری از مرگ و میر ناشی از بارداری و زایمان زنان و همچنین مشکلات بهداشتی مرتبط با بارداری‌های ناخواسته در زنان است. در حقیقت، چنانچه وسایل پیشگیری از بارداری در اختیار تمامی زنان نیازمند قرار داده شود؛ سقط‌جنین‌های غیر ایمن که یکی از دلایل اصلی مرگ مادران است تا ۷۴ درصد کاهش پیدا می‌کند.

مهم‌تر از موارد مطرح شده، زنانی که از بحران و فجایع فرار می‌کنند باید بتوانند انتخاب کنند چگونه، چه زمان و چند فرزند داشته باشند. به طور مثال، بسیاری از زنان نمی‌خواهند در مناطق جنگی یا کمپ‌های پناهندگان باردار شوند. برخی می‌خواهند بین تولد فرزندان خود فاصله زمانی مناسب بیاندازند. با این‌همه سازمان‌های بشردوستانه به‌ندرت خدمات بهداشت باروری و جنسی را در اولویت برنامه‌های خود قرار می‌دهند.

از سال ۲۰۱۱ کمیته بین‌المللی نجات وسایل پیشگیری از بارداری را برای هزاران زن در ۲۱ کشور درگیر جنگ تأمین کرده است. پنج زن از نقاط مختلف جهان که در مناطق جنگی زندگی می‌کنند توضیح می‌دهند چرا روش‌های پیشگیری از بارداری برای آن‌ها بسیار مهم است:

 

همچنین بخوانید: حقوق باروری: بارداری آگاهانه و آزادانه حق همه انسان‌هاست

من بچه‌های زیادی دارم. برای همین از قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌کنم. من هیچ مشکلی با استفاده از روش‌های پیشگیری از بارداری به این شیوه ندارم. در حال حاضر خوشحالم زیرا زمان دارم برای فاصله انداختن بین فرزندانم.

Naw Cho Cho Mhwe سی و دوساله از میانمار

 

من سه فرزند دارم. در شش ساله گذشته از آ یو دی برای پیشگیری از بارداری استفاده می‌کنم. در این مدت توانستم تحصیلاتم را به پایان برسانم و خانه خودم را بسازم. در حال حاضر فرزندانم در شرایط مناسب بزرگ می‌شوند و همه اعضای خانواده خوشحال هستند.

Silma Tegegn سی‌وچهار ساله از اتیوپی

تنظیم خانواده یعنی فاصله انداختن بین تولد یک فرزند با  فرزند بعدی. این امر بسیار مهم است زیرا به مادر اجازه می‌دهد که به لحاظ روانی و جسمی خود را دوباره بازیابد. تنظیم خانواده همچنین بر وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانواده و بهبود بخشیدن به موقعیت خانواده مؤثر است.

Mountaha Al Masry/ اردن

پیشگیری از بارداری

شوهر من باوجود داشتن شش فرزند، موافق استفاده از راه‌های پیشگیری از بارداری نبود. این تعداد فرزند برای من کافی بود. اما وقتی وضعیت بد سلامتی مرا دید برای استفاده از وسایل پیشگیری از بارداری از من حمایت کرد. از آن روز من از آ یو دی استفاده می‌کنم و زندگی‌ام به وضعیت عادی خود بازگشته است. از آن زمان بسیار خوشحالم و توجهم را معطوف به مراقبت از فرزندانم کرده‌ام.

Sadaqat سی و هفت ساله از پاکستان

زوج‌ها باید بتوانند انتخاب کنند چند فرزند داشته باشند و فرزندانشان در زمان مناسبی به دنیا بیایند. تنظیم خانواده تغییرات مثبتی بر سلامت من و فرزندانم داشته است. از سال ۲۰۱۲ که به  تنظیم خانواده  روی آورده ام از آ یو دی استفاده می‌کنم تعادل به خانه‌ام و میان من و همسرم بازگشته است.

 

منبع: https://www.rescue.org/article/why-refugee-women-want-contraception

پاسخ دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

قیام ۲۰۱۹ عراق و تخیل فمینیستی

زهراء علي، ترجمه ماه‌روز
بیدارزنی: زهراء علي، استادیار جامعه‌شناسیِ دانشگاه راتگرز در نیوارکِ ایالت نیوجرسی است. او در پژوهش‌های خود پویایی‌های زنان و جنسیت، جنبش‌های اجتماعی و سیاسی...

عصیان بدن‌های زنانه؛ زن، زندگی، آزادسازی فضا

طاهره جورکش*
شهر به مکانی پرتناقض با گفتمان تک‌صدایی مردانه همراه با مناقشاتی بر سر دسترسی و حضور زنان در فضای عمومی بدل شده است. از یک سو نظام حاکم مردسالار سعی دارد زنان را به عرصه‌ی خصوصی سوق دهد از سوی دیگر شاهد چانه‌زنی و مقاومت زنان برای تحمیل خود به فضا هستیم.

سلطه‌ی مردسالاری بر میدان سیاست (یا همان سیاست مردانه)

کلکتیو تَوار
بیدارزنی: متن حاضر نقدی است که گروه «کلکتیو تَوار» به هژمونی مردسالاری در درون سازمان‌های سیاسی کردستان و ایران وارد کرده است. در شرایط...

نوشته‌های مرتبط

تحولات در زمینه سقط جنین در آمریکای لاتین

مهتاب محبوب
بیدارزنی: کشورهای آمریکای لاتین و منطقه‌ی کارائیب که اغلب جوامعی‌ با نهاد کلیسای کاتولیک قدرتمند نیز هستند، تاریخاً یکی از سخت‌گیرانه‌ترین قوانین در مورد...
جوانی جمعیت و حمایت از خانواده؛‌ از طرح تا قانون

گزارش تصویب یک قانون علیه حق تصمیم‌گیری برای فرزندآوری

فروغ سمیع‌نیا
بیدارزنی: پس از انقلاب ۵۷ و تاکید سران انقلاب بر فرزندآوری، نرخ  زاد و ولد در ایران رو به فزونی رفت. به طوریکه از...
درباره پیوند نئولیبرالیسم و سیاست مذهبی محافظه‌کار در ایران و فراسوی آن

آیا قوانین جدید باروری راهی برای برون رفت از بحران اقتصادی است؟

گفتگوی بهار عقلایی و ماریا هارتمن با فیروزه فروردین/ برگردان: جلوه جواهری
سیاست‌های جدید افزایش فرزندآوری نمونه‌ی بارزی از نحوه‌ی پیوند نئولیبرال‌سازی با خانواده‌گرایی است و نشان می‌دهد چگونه سیاست‌های نئولیبرالی به تقویت اصول خانواده هسته‌ای...

محدودیت‌های قانون: سقط جنین در خاورمیانه و شمال آفریقا

ایرنه مافی و لیو تونسن/ برگردان: فروغ قره داغی
در این مقاله ایرنه مافی و لیو تونسن به محدودیت‌های قانونی و عرفی سقط جنین خودخواسته در منطقه مِنا پرداخته‌اند. در این منطقه تنها...