این دیدارها بخشی از مبارزه مدنی ماست

    0
    323

    تا قانون خانواده برابر: جمعی از فعالین حقوق زنان روز پنجشنبه 22 اردیبهشت 90 با نرگس محمدی فعال فعال حقوق زنان و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر دیدار کردند . نرگس محمدی سال گذشته 23 روز را در بازداشت گذراند و منتظر صدور حکم است. همسر ایشان تقی رحمانی از فعالین ملی مذهبی نیز از بهمن ماه سال گذشته در بازداشت به سر می برد.

    در این دیدار زهره اسدپور جلسه را با دلیل حضور این جمع در خانه نرگس محمدی آغاز کرد و گفت : ما یک سری دیدارهایی را با فعالان زن ترتیب دادیم و این حداقل کاری است که ما می توانیم برای دوستانی که در انتظار اجرای حکم اند یا زندانی هستند انجام دهیم و در ادامه این دیدارهاخدمت نرگس محمدی هستیم .
    نرگس عزیز که همراهی ایشان با تقی رحمانی آشکار است و علاوه بر آن ایشان در کانون مدافعان حقوق بشر فعالیت داشتند.

    در این شرایط که اقای رحمانی در زندان هستند ایستادگی این زنان و مقاومتشان مسئله جدیدی نیست و ما باید به آن افتخار کنیم . این مقاومت را ما در خانه نسرین ستوده هم می بینیم ٬ این در کنار هم ماندن ها ٬ خانواده را به جامعه ما تقدیم می کندکه ستودنی است.

    امیدوارم که روزی برسد که دلهره بازداشت نداشته باشیم و روزی برسد که چشم انتظار زندانیانمان نباشیم و شادمانه نتیجه فعالیتهایمان را ببینیم.

    مادر تقی رحمانی که در این دیدار حضور داشتند ضمن قدردانی از حضور میهمانان گفت:این دیدارها مایه افتخار ماست. سالهای دهه 60 که فرزندانمان در زندان بودند کسی به ما سر نمیزد حتی خواهرانمان. من مجبور شدم خانه مان را خالی کنم و بخاطر همسایه ها از آن خانه بروم. الان همان همسایه ها از ما معذرت خواهی می کنند.
    نرگس محمدی نیز از حضور میهماهان تشکر کرده و گفت: این همدلی ها برای ما بهترین امید است و بهترین چیزیست که با وجود سخت کردن فضا می بینیم و یاد می گیریم.او به بازداشت سال 82 تقی رحمانی اشاره کرد و گفت سال 82 که آمدند تقی را ببرند همه درها را با مته سوراخ کرده بودند و هر بار که او را بازداشت می کنند سعی می کنند فضای نا امنی را بوجود بیاورند و اینبار هم رفتارشان غیراخلاقی بود دوتا بچه کوچک در خانه بودند و من بیمار بودم اصلا من بحث قانونی نمی کنم اما این کار غیر اخلاقی بود.

    اما احساس نا امنی وقتی می آید که ما احساس تنهایی کنیم. این جمعی که به دیدن ما آمده اید جمع نا آشنایی نیست . این حضور نشانه همدلی است و اینکه ما از شما حمایت می کنیم .این شاخه گلها و نگاههای شما خیلی برای من با ارزش است. اینکه خانم اسدپور گفتند فعالیتهایمان نتیجه بدهد به نظر من الان نتیجه داده. دوستان من خواهران و مادران عزیز هستند و خیلی از شما برای من مادری می کنید این دیدارها بخشی از مبارزه ماست چون مبارزه ما مدنی است و بخشی از آن ظهور عشق است. کار ما نتیجه داده و ما در حال چیده میوه هایش هستیم . در این دیدارها عشق من عمیق تر میشود و ما همین را می خواهیم .امیدوارم از این به بعد دیدار های ما برای آزادی زندانیان باشد .
    همچنین ناهید کشاورز از فعالین حقوق زنان درباره تقی رحمانی گفت: اینهمه خشونت در حق آقای رحمانی اعمال شده اما ایشان در صحبتهایشان متانت خاصی دارند. این رفتارهای مدنی از طرف عزیزان ما با ارزش و قابل ستایش است و نتیجه مبارزه از همین الان مشخص است.

    محبوبه کرمی که برای گذراندن سه سال حبس به زندان احضار شده نیز در این جمع حضور داشت و گفت: من هر وقت می خواستم به زندان بروم مادرم حامی من بود اکنون که او حضور ندارد خوشحالم که امروز در میان مادرها بودم. زهره اسدپور از مادر محبوبه که اکنون در میانمان حضور ندارد یاد کرد و گفت مادر محبوبه یکی از هزاران مادران گمنام بودند یکی از هزازان زنی که طی این سالها زندانی شدند و یا نگران عزیزانشان بودند.

    افراد حاضر در جمع برای ادای احترام به این مادر 1 دقیقه ایستادند و سکوت کردند.

    نرگس محمدی درباره پرونده خود گفت: چند بار برای انجام تحقیقات به دادسرای اوین احضار شدم . پرونده بازداشت خرداد من هم انجام شده اما یک ایراد شکلی داشته که برای رفع نقص به دادسرا فرستاده شده و بعد از آن حکم صادر خواهد شد. در کیفرخواست من اشد مجازات خواسته بودند و اتهام من اجتماع و تبانی و بلیغ علیه نظام و عضویت در کانون مدافعان حقوق بشر است.

    همچنین آقای رحمانی نیز حکم بازداشت موقت به ایشان ابلاغ نشده و در واقع بازداشت ایشان غیرقانونی است.

    {{من برای تغییر قوانین و رسیدن به شرایط برابر انسانی همه این سه سال را به جان میخرم}}

    در ادامه دیدارها با فعالان حقوق زنان، برای تشکر وپاسداشت فعالیتهای “محبوبه کرمی” جمعی از فعالان حقوق زنان در منرل او گرد آمدند.

    محبوبه کرمی از اعضای کمپین یک مییون امضا برای اجرای حکم سه سال حبس به دادسرای اوین احضار شده است و دو روز پس از این دیدار روانه زندان شد.

    در این دیدار ” فروغ سمیع نیا ” با اشاره به شرایط بد زندان زنان طی سالهای گذشته و فشارهای وارده بر زنان و همینطور انتقال زندانیان زن به زندان “قرچک ورامین” که مسئله مطرح شده در روزهای اخیر است بیان داشت: ” حتی تحت این شرایط سخت وغیر انسانی زنان زیادی هستند که نه تنها از فعالیت خود کم نگذاشته است بلکه ، راسخ تر از قبل به فعالیت های خود ادامه داده اند و این باعث افتخار ما زنان ایران است . افرادی مانند محبوبه کرمی که جنبش زنان وکمپین یک میلیون امضا فعالیت زیادی داشتند و همواره دغدغه زنان این سرزمین همراهشان بود”

    محبوبه کرمی در این دیدار درباره بازداشت و نحوه صدور حکم خود توضیح داد که در شامگاه 11 اسفند در منزل خود بازداشت شده بود تا قبل از صدور وثیقه 500 میلیون تومانی ، 3ماه از 6ماه دوران بازداشت خود دربند “دو الف” زندان اوین را در انفرادی به سر برده است، در دادگاه بدوی به ریاست قاضی پیر عباس شعبه26 به 4سال حبس تعزیری و در دادگاه تجدید نظر شعبه 54 به ریاست قاضی موحد به 3 سال حبس تعزیری محکوم شد. اتهامات او ارتباط با گروه های معاند ، تبلیغ علیه نظام و فعاالیت در کمپین یک میلیون امضا است.

    همچنین در این دیدار “محبوبه کرمی” بیان داشت:” از اینکه دوستانی دارم که مرا تحت هیچ شرایطی تنها نگذاشته اند ، به خود میبالم . من شرایط بسیار سختی را از سر گذرانده ام . مادرم را 1 روز پس از آزادی از دست داده ام ودر سالگرد او نتوانستم حضور داشته باشم ودر این مدت حضور شما بودکه به من دلگرمی میداد.

    من وتمام بچه هایی که در اوین و قرچک هستند، به خاطر فعالیتهای اجتماعی و خواست تغییر قوانین تبعیض آمیز به این وضعیت دچار شده ایم و این تحمیل شرایط سخت ، غیر انسانی است. چرا کودکان نسرین که 4 و12 ساله اند ،باید این شرایط سخت را تحمل کنند؟ وی با ابراز نگرانی راجع به وضعیت پدرش اظهار داشت: من تمام شرایط پدرم را برای قاضی توضیح دادم ولی متاسفانه توجهی نشد و نهایتا حکم 3 سال صادر شد.البته من برای تغییر قوانین و رسیدن به شرایط برابر انسانی همه این سه سال را به جان میخرم. الگوی من همیشه نسرین |، بهاره، مهدیه و دیگرانی هستند که متحمل شرایط غیر انسانی هستند و من نیز از آنها یاد میگیرم که چگونه مقاومت کنم.

    امیدوارم روزی برسد که هیچ زندانی سیاسی نداشته باشیم و به خاطر فعالیتهای مدنی حکم نگیریم.