جراحی معلول به جای علت

36
3907

بیدارزنی: شهریور ماه امسال، با انتشار دفترچه­ های انتخاب رشته کنکور سراسری، داوطلبان همچون سال­های قبل با ستون­ هایی در دفترچه مواجه شدند که از اختصاص کل یا درصدی از کد برخی رشته ­ها به جنسیتی خاص خبر می­ داد، کاری که سهمیه بندی جنسیتی خوانده می­ شود و یکی از چالش برانگیز ترین مباحث سال­ های اخیر نظام آموزش عالی کشور است، هر چند سهمیه بندی امسال و با روی کار آمدن دولت یازدهم نسبت به سال­های قبل به طور محسوسی کاهش یافته و در مواردی حذف شده بود، اما هنوز سایه سنگینی بر دفترچه­ های کنکور امسال داشت، همین مسئله باعث می­شود که هنوز پرداختن به استدلال­ های موافقان و مخالفان این طرح و همچنین چالش­ های آن ضروری باشد، ضرورتی که حالا بعد از 8 سال اجرا شدن آن و آشکار شدن بیشتر اهداف و نتایجش پر رنگ­تر هم شده است.

از ابتدای انقلاب، قوانین، آیین نامه­ ها، بخشنامه­ ها و مصوبه­ های زیادی درباره ممنوعیت یا محدودیت قائل شدن برای ورود دختران به واحدهای آموزش عالی از طرف مراجعی چون شورای گسترش وزارت علوم، وزارت بهداشت و شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و صادر شد، بیشتر این موارد مربوط به رشته ­های گروه پزشکی و کشاورزی بود و دامنه آن هم در سال­های مختلف، متفاوت بود. اما مخالفت­ ها و ابراز نگرانی­های جدی نسبت به ورود دختران به دانشگاه­ ها، اولین بار در سال 77 مطرح شد، سالی که برای نخستین بار درصد ورودی­ های دختران به دانشگاه­ ها از پسران پیشی گرفت. ادامه همین نگرانی­ ها که این بار بر خلاف قبل، کلیت حضور دختران را در تمامی رشته­ ها و دانشگاه ­ها هدف گرفته بود، در سال 82 منجر به ارائه طرح ورود 50 درصدی دختران به دانشگاه، از طرف رئیس وقت سازمان سنجش شد که بر اساس گفته خودش در مصاحبه‌ای با ایسنا، با مخالفت نمایندگان مجلس و نامه آن‌ها به رئیس جمهور وقت، جلوی اعمال آن گرفته‌شد و طرح مسکوت گذاشته‌شد. این نامه که ۱۵۸ نماینده مجلس آن را امضا کرده‌بودند، رئیس جمهور را واداشت تا دستور دهد اجرای سهمیه‌بندی جنسیتی علیه دختران در بعضی رشته ها ملغی شود.

ورود مجلس برای قانونی کردن سهمیه بندی جنسیتی از طرف مجلس هفتم انجام شد، نمایندگان در زمستان 86 قانونی را تصویب کردند که به موجب آن ظرفیت رشته‌ های دانشگاهی بر اساس جنس داوطلبان ورود به دانشگاه تعیین می‌ شد. این قانون در نتیجه نگرانی‌هایی تصویب شد که به علت افزایش ورود دختران به دانشگاه، ایجاد شده بود. قبل از آن ایسنا در  آذر 86 گزارش داده‌بود که در کنکورهای سال 85 و 86 سهمیه‌بندی جنسیتی به‌شکل مخفیانه و بدون درج دفترچه انتخاب رشته اعمال شده‌است. بر اساس همین گزارش سال 85، در 26 رشته و سال 86، در 39 رشته سهمیه‌بندی جنسیتی اعمال شده‌بود. اگرچه پورعباس رئیس وقت سازمان سنجش معتقد بود سهمیه‌بندی جنسیتی به معنای تعیین حداقل ظرفیت هر جنس در پذیرش رشته‌های تحصیلی است و گاهی به نفع دختران و گاهی به نفع پسران اتفاق می افتد؛ اما همه باور داشتند که تصویب و اعمال این قانون ورود دختران‌ را به دانشگاه موضوع خود قرار داده‌است.

در سال 91 گستره اجرای این طرح به نحو قابل ملاحظه‌ای افزایش یافت. سهمیه زنان در 77 رشته در 36 دانشگاه به صفر رسید و نه تنها زنان از انتخاب رشته‌های فنی- مهندسی که مردانه تعبیر می‌شوند محروم شدند، بلکه چندین دانشگاه از پذیرش زنان در رشته‌هایی که سابقه فعالیت گسترده‌ای در آن دارند از جمله راهنمایی و مشاوره، مددکاری اجتماعی و رشته فرش دستباف خودداری کردند. این مسئله به شکایت عده‌ای از فعالین حقوق زنان و دانشجویی و طرح آن در دیوان عدالت اداری منجر شد. اولین شکایت در فروردین ماه 1392 (دولت دهم) و دومین شکایت در شهریور ماه 1392 (دولت یازدهم) ثبت شد[1]. به عقیده مخالفان این طرح، سهمیه‌بندی جنسیتی مغایر با اصول متعدد قانون اساسی، اعلامیه حقوق‌بشر و کنوانسیون منع تبعیض در تحصیل است.

وضعیت کنکور 93

بررسی دفترچه های کنکور 93 اگرچه بیانگر ادامه سیاست تفکیک جنسیتی است، اما مقایسه ظرفیت های اعلام شده با سال های پیش از آن نشان می دهد سهمیه بندی جنسیتی در این دوره، در وزارت علوم کمرنگ تر شده است.

به گزارش روزنامه اعتماد[2] در میان دانشگاه های برتر دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه شهید چمران، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه صنعتی امیرکبیر به غیر از رشته مهندسی معدن، دانشگاه صنعتی بابل، دانشگاه خواجه نصیر، دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه سمنان، باهنر کرمان، علم و صنعت به غیر از رشته مهندسی حمل و نقل مهندسی ماشین های ریلی، فردوسی مشهد به غیر از رشته مهندسی آب و دانشگاه علامه غیر از رشته آمار در زیرگروه علوم ریاضی و فنی هیچ گونه سهمیه بندی جنسیتی را اعمال نکردند. در زیرگروه علوم تجربی دانشگاه تهران به غیر از رشته روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه علامه به غیر از رشته مدیریت هتلداری و دانشگاه فردوسی به غیر از رشته روانشناسی هیچگونه سهمیه بندی جنسیتی اعمال نشده است. در زیر گروه علوم انسانی هم در دانشگاه های مطرحی همچون دانشگاه اصفهان، دانشگاه تهران با تفاوت یک ظرفیت در یکسری رشته ها، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه شهید چمران و دانشگاه علامه به غیر از مدیریت هتلداری سهمیه بندی جنسیتی اعمال نشده است.

با این وجود ظرفیت اعلام شده از سوی سازمان سنجش بیانگر این است که سیاست تفکیک جنسیتی و بومی گزینی همچنان در یکسری از رشته ها و دانشگاه ها ادامه دارد و دانشگاه های مطرح کشور در رشته های فنی همچون مهندسی آب، شهرسازی، مکانیک، مهندسی کشاورزی، مهندسی حمل و نقل، مهندسی معدن و مهندسی معماری همچنان بیشترین ظرفیت خود را به جنس مرد اختصاص داده ­اند و در مقابل رشته هایی همچون الهیات، روانشناسی، پرستاری و… بیشتر چهره­ ای زنانه پیدا کرده اند.

اجرای سهمیه‌بندی جنسیتی در حالی ادامه پیدا کرده است که معاون زنان رئیس جمهور، شهیندخت مولاوردی[3]، جعفر توفیقی[4] سرپرست وقت وزارت علوم و رئیس سازمان سنجش[5] مخالفت خود را با آن اعلام کرده‌اند. بنا بر گفته رئیس سازمان سنجش، این سهمیه‌بندی از سوی دانشگاه‌ها اعلام شده و سیاست مرکزی آن را هدایت نکرده‌است. در این جا می‌توان پرسید بر چه اساسی سهمیه‌بندی جنسیتی به این شکل ادامه پیدا کرده و مبنای تصمیم‌گیری دانشگاه‌ها در این‌باره چه بوده‌است؟

اگرچه اجرای این طرح در سال 93 محدود شده‌است اما هنوز سؤال‌های زیادی در ذهن برابری‌خواهان باقی می‌گذارد.

موافقان سهمیه بندی چه گفته‌اند؟

بیایید نگاهی به دلایل تصویب این طرح در مجلس و استدلال‌های طرفداران آن بیاندازیم. این طرح با شعار «حفظ قداست خانواده» و «ایجاد تناسب بین راهیابی دختران و پسران به دانشگاه» ارائه شد. احمد توکلی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس دوره هفتم، در مصاحبه‌ای با ایسنا گفته بود برای حفظ کیان خانواده از سهمیه‌بندی جنسیتی دفاع می‌کند. توکلی مدعی شده‌بود که سهمیه‌بندی جنسیتی خواسته خود زنان است.

زاد علی طهماسبی نماینده مجلس هفتم یکی از حامیان اصلی طرح محدود کردن ورود دختران به دانشگاه، در مصاحبه‌ای با تهران امروز مدعی شده‌بود: «وقتی دختران بدون اجازه پدر و همسر خود نمی توانند کار کنند و به شهرهای دور بروند، تخصص آن‌ها به حال مملکت هیچ تاثیری ندارد.» وی تحصیل دختران را «موجب افزایش اختلاف‌های خانوادگی و شکسته شدن حرمت خانواده» عنوان کرده‌بود.

در گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس[6] که با نام «تحولات شاخص‌های حوزه زنان و آموزش دختران در ایران طی یک دهه گذشته 75-85» منتشر شد از «نگرانی‌های اجرایی و آثار و نتایج اجتماعی و اقتصادی رشد ورود دختران به دانشگاه‌ها» صحبت به میان آمده ‌بود؛ مسائلی از قبیل تأمین خوابگاه، حفاظت از دختران دانشجو در برابر آسیب‌های اجتماعی، بلااستفاده ماندن بخشی از هزینه‌های صرف‌شده برای تربیت نیروی متخصص، تغییر جنسیتی بازار کار به نفع زنان، توانایی جسمانی و وضعیت روانی، برهم‌خوردن تعادل اقتصادی اجتماعی فرهنگی میان زنان و مردان در این گزارش مطرح شده بود که مهم­ترین استدلال­ های موافقان تفکیک جنسیتی هم بوده و هست.

عوض حیدرپور[7]، نماینده شهرضا نیز در این رابطه گفته‌بود: «با ورود بیش از حد زنان به جامعه استحکام خانواده به خطر می‌افتد. ما باید به فکر این باشیم که نسل مذکر جامعه ضرر نکند.» به عقیده او «اکنون همه­ ی پست‌ها را در ادارات زنان اشغال کرده‌اند در حالی که مردان که مسوول نفقه و امور خانواده‌اند اغلب بیکارند و باید توازن و تعادل را در این موارد برقرار کرد.»

فاطمه آجرلو[8]  یکی دیگر از مدافعان طرح سهمیه بندی جنسیتی در مجلس نیز، اظهار کرده‌بود: «چه بخواهیم چه نخواهیم، اسلام تهیه روزی حلال، تامین اقتصاد زندگی، خمس و زکات را بر عهده مرد گذاشته‌است و این‌ها از ثروت‌های معنوی ماست که نباید محصورشان کنیم و باید به جهان ارائه دهیم.»

جمع بندی و بررسی استدلال­ ها

در کل می‌توان استدلال موافقان این طرح را به شکل زیر خلاصه کرد:

آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی:

1- به خطر افتادن ازدواج، به این معنا که دخترانی که در دانشگاه ادامه تحصیل می‌دهند کم‌تر و دیرتر زیر بار ازدواج می‌روند.  همچنین به خطر افتادن کیان خانواده هم از دیگر مواردی است که برخی مسئولان را نگران کرده است به این معنا که دخترانی که در دانشگاه ادامه تحصیل می‌دهند برای حفظ خانواده خود کم‌تر انعطاف‌پذیر هستند و سریع‌تر سراغ گزینه طلاق می‌روند.

این استدلال که یکی از اصلی­ ترین استدلال­ های موافقان سهمیه بندی جنسیتی است نه تنها بر پایه تحقیقات علمی استوار نیست، بلکه دقیقا بر عکس نتایج تحقیقات پژوهشگران است، دو تحقیق جداگانه در شهرهای تهران[9] و گناباد[10] (به عنوان دو شهر با ویژگی­ های کاملا غیر یکسان) نشان می­دهد که اتفاقا کمترین طلاق در بین زنان تحصیل کرده اتفاق افتاده است و میزان سواد رابطه معکوس با طلاق دارد، همچنین این تحقیقات نشان می­دهد که یکی از مهم­ترین علت­های طلاق عامل اقتصادی بوده است که سطح تحصیلات بیشتر زنان، باعث ایجاد امکان درآمد بیشتر و در نتیجه کمک به وضع خانواده و استحکام آن می­ شود.

از طرف دیگر تحصیلات بالاتر و امکانات شغلی می­ تواند زمینه بهتری برای ازدواج افراد فراهم آورد که این هم بر عکس استدلال موافقان سهمیه بندی است.

2- دخترانی که برای ادامه تحصیل به شهرهای دیگر می‌روند در معرض آسیب‌های اجتماعی قرار می گیرند و همچنین به‌وجودآورندگان آسیب‌های اجتماعی هستند.

این استدلال به جای پرداختن به علت به معلول می­ پردازد، نکته اول این­که تلاش اصلی باید برای از بین بردن این آسیب­ ها صورت گیرد نه این­که با پیشفرض گرفتن آن­ها، برای افرادی از جامعه محدودیت ایجاد شود، همچنین این آسیب­ ها هر چند کمتر، اما گریبانگیر پسران نیز هست، پس چاره کار سهمیه بندی جنسیتی نیست. نکته دوم هم این­که عامل اصلی انتخاب دانشگاه­ های شهرهای دیگر، کیفیت آموزشی بهتر و اعتبار بالاتر آن­هاست و راه حل، افزایش کیفیت آموزشی و یکسان سازی عادلانه امکانات دانشگاهی است.

3- تحصیل در بعضی رشته ها برای زنان مضر است.

افرادی که از این استدلال برای توجیه سهمیه بندی سود می برند، رشته­ هایی مانند برخی مهندسی­ ها و به خصوص معدن را برای زنان مضر می دانند، جدا از این که این استدلال حق انتخاب شخصی افراد را نادیده می­گیرد و حتی با فرض این­که جاهایی مثل معدن و پروژه های مهندسی را جایی نامناسب برای زنان بدانیم، باید گفت که فرآیند کارهای مهندسی شامل مراحل طراحی، تحقیق و آزمایشات هم هست که آن استدلال در این امور، محلی از اعراب ندارد و از این نظر نمی­ توان به این بهانه سد راه زنان شد.

4- ترکیب برخی رشته­ ها زنانه شده است به این معنا که پسران رغبتی به آن­ها ندارند و یا امکان تحصیل پسران محدود شده است.

تلاش دختران برای رسیدن به جایگاه نمادین مناسب‌ و حضور در جامعه از دلایل مهم افزایش ورود دختران به دانشگاه قلمداد می‌شود. آمار نشان می‌دهد از سال 77 ورود دختران به دانشگاه‌ها از پسران پیشی گرفته‌است. هر چند این افزایش در رشته‌ها و دانشگاه‌هایی که سطح بالا قلمداد می‌شوند دیده نمی‌شود یا کم‌تر دیده می‌شود. اما آیا  این روند افزایش را می‌توان تنها از این دریچه فهمید؟

در واقع آمار مربوط به کنکور سراسری را نمی­توان تنها منبع مقایسه وضعیت دختران و پسران قرار داد، زیرا پس از اتمام دوران متوسطه، 4/41 درصد از پسران، 59/58 درصد از دختران وارد شاخه نظری و در مقابل آن 83/64 درصد از پسران و 17/35 درصد از دختران وارد شاخه فنی حرفه‌ایی می شوند و این بدان معناست که دختران بیشتر وارد شاخه‌های نظری شده و در نتیجه برای ورود به دانشگاه نیازمند گذر از سد کنکور هستند و این در حالیست که 63 درصد پسران با ورود به دوره‌های فنی و حرفه‌ای قادرند بدون کنکور سراسری وارد رشته‌های کاردانی پیوسته شده که این امکان برای دختران به علت کمبود مدارس فنی حرفه‌ای و مهارتی مختص آنها و تعداد رشته‌های کمتر ارائه شده ،‌ بسیار کمتر است. پس به طور خودکار نسبت دختران در دانشگاه و برخی رشته­ ها بیشتر از پسران می­ شود.

همچنین، هم‌زمان با تلاش زنان برای مشارکت بیش‌تر در جامعه که تحصیل در دانشگاه، راحت‌ترین و جاافتاده‌ترین وسیله آن است، به نظر می‌رسد علاقه پسران به طور کلی به حضور در دانشگاه‌ها کاهش یافته‌است. عدم امکان استفاده از مدارک دانشگاهی در بسیاری از رشته‌ها برای استخدام در شرکت‌های دولتی و خصوصی و عدم ارتباط مستقیم بین تحصیلات دانشگاهی و دستیابی به مشاغل بهتر و درآمدزا از دلایل این مسئله است. به نظر می‌رسد پسران، ورود سریع تر به بازار کار را بر ادامه تحصیل ترجیح می‌دهند. به عنوان مثال حدود ۹۲ درصد شاغلین ۱۵ تا ۱۹ ساله را پسران تشکیل می‌دهند و 8 درصد باقی‌مانده، دخترانی هستند که بیش‌تر در مشاغل فامیلی مشغول به کار هستند[11].

آسیب‌های اقتصادی:

1- ورود دختران به دانشگاه، مشارکت آن‌ها در بازار کار را افزایش می‌دهد. به همین دلیل خطری برای اشتغال مردان به حساب می‌آید که نان‌آور خانواده‌ محسوب می‌شوند.

در مورد این استدلال هم می­توان گفت که مشکل اصلی کمبود شغل، سیاست­ های بازار کار است. کاهش رشد اقتصادی، نرخ بیکاری زیاد، عدم تناسب مواد درسی دانشگاه­ ها و الزامات بازار کار، قطع ارتباط صنعت و دانشگاه، عوامل اصلی عدم دسترسی فارغ التحصیلان دانشگاهی اعم از مرد و زن به کار مناسب است و این ارتباطی به حضور زنان ندارد، از طرف دیگر هم اکنون به علت تبعیض در بازار کار، عملا زنان شغل­ هایی با دستمزد کمتر و پایین­ تر را که مردان رغبت زیادی به آن­ها ندارند را بر عهده گرفته­ اند. از طرفی یکی از راه­ های برطرف کردن مشکلات اقتصادی خانوار، مشارکت زنان در تامین درآمد آن است و نه مخالفت با آن. حال سؤال این است که آیا می‌توان شکاف بین نظام آموزش عالی کشور و بازار کار در ایران را با ایجاد محدودیت برای دختران در تحصیل (و کار) از بین برد؟

2- از آن‌جا که بسیاری از دخترانی که در سطح آموزش عالی تحصیل می‌کنند بعد از فارغ‌التحصیلی وارد بازار کار نمی‌شوند، تحصیل دختران صرف هزینه بیهوده برای کشور است.

در ابتدا این استدلال با مورد قبلی در تناقض است، از طرف دیگر این مسئل ه­ای مختص به زنان نیست و تحقیقات نشان می­دهد نرخ بیکاری در فارغ التحصیلان دانشگاهی بیشتر از اقشار دیگر است.

زنان و مردان علیه هم؟

بیایید یک بار دیگر به حرف حیدرپور نماینده محترم شهررضا در مجلس هفتم فکر کنیم: «به فکر این باشیم که نسل مذکر این مملکت ضرر نکند» این حرف چیزی که در اکثر گفته‌های اکثر موافقین سهمیه‌بندی جنسیتی به شکل ضمنی دیده می‌شود و بیان کننده یک دوگانه متخاصم زن/مرد است که پیش‌رفت یک طرف به ضرر طرف دیگر تمام خواهد شد. پیش‌رفت زنان در عرضه تحصیل، از نظر آنان به ضرر مردان است، چه در حوزه خصوصی و چه در حوزه عمومی. پس سهمیه‌بندی جنسیتی در واقع علیه حضور اجتماعی بیشتر زنان اعمال می‌شود و بعد هم ادعا می‌شود که این خواسته خود زنان است.

اما اگر اساس نگرانی خود را تهدید برابری قرار دهیم، سهمیه‌بندی جنسیتی آتشی است که دود آن در چشم همه رفته است، در برخی رشته­ های مهندسی سهمیه بندی به ضرر پسران اعمال شده است که این هم بر خلاف عدالت آموزشی و حق انتخاب شخصی افراد است، هر چند شاید این وضعیت در میان مدت تغییر کرده و با افزایش تعداد زنان داوطلب رشته­ های مهندسی در نهایت سدی در برابر زنان شود.

سهمیه بندی جنسیتی، راهکاری نادرست

سهمیه بندی جنسیتی علاوه بر این­که به جای علت، معلول را هدف گرفته است و حق انتخاب شخصی افراد، عدالت آموزشی و حقوق شهروندی را خدشه دار کرده است، عاملی برای فرار مغزها، ناشی از عدم امکان انتخاب مناسب محل تحصیل هم است و همچنین از طرفی باعث تربیت دانش آموختگانی ضعیف­ تر به علت واگذاری صندلی تحصیل، نه بر اساس لیاقت آموزشی بلکه نوع جنسیت، می­ شود.

سهمیه بندی جنسیتی در واقع یک راهکار سلبی برای جلوگیری از افزایش حضور اجتماعی زنان است که حتی به هدف­ های اعلام شده خود هم نرسیده است و همین لزوم تجدید نظر در این کار و جایگزنی راه­ حل­ های واقع بینانه به جای آن را افزایش می­ دهد.

به نظر می­ رسد به جای این کار می­ توان از راهکارهایی ایجابی مثل تصحیح و بهبود وضعیت بازار کار، کاهش نرخ بیکاری، افزایش رشد اقتصادی و… برای ایجاد موازنه در دانشگاه­ ها بهره برد، در واقع ایجاد امکان­ های شغلی متناسب با تحصیلات عالی، انتخاب­ های تحصیلی افراد را افزایش می­ دهد که همین باعث ایجاد موازنه در داوطلبان رشته ­های دانشگاهی می­ شود و اعمال سهمیه بندی جنسیتی نه تنها کمکی به آن نمی­ کند بلکه بر مشکلات هم می­ افزاید.

 

[1]http://isna.ir/fa/news/92062314458

[2]  شماره 3027

[3]http://www.irna.ir/fa/News/81266812

[4]http://isna.ir/fa/news/93012711329

[5] روزنامه آرمان، شماره 2540

[6]http://rc.majlis.ir/fa/report/show/733423

[7] روزنامه سرمایه، شماره 412

[8] روزنامه سرمایه، شماره 412

[9] هنریان مسعوده، یونسی سیدجلال، بررسی علل طلاق در دادگاه های خانواده تهران، مطالعات روانشناسی بالینی، تابستان 1390، دوره 1، شماره  3.

[10]مشکی و دیگران، بررسی وضعیت وعوامل مرتبط با طلاق ازدیدگاه زوجین مطلقه ی شهرستان گناباد درسالهای 87-88، فصلنامه ی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گناباد دوره ی17؛ شماره ی1؛ بهار1390

[11]http://isna.ir/fa/news/8601-06379

36 نظرات

  1. دوستان اینقدر زحمت کشیدن و تحقیقات کردن و مطلب نوشتن! حواسشون نبود که به موضوع سربازی ۲ ساله پسرا اشاره بکنن؟ یا ارزش اشاره کردن نداشت؟
    در جریان هستید که تا چند سال پیش، پسرها فقط ۱ بار میتونستن کنکور بدن و بعدش ۲ سال آش خوری؟ خوشبختانه الان میتونن ۲ بار کنکور بدن و بعدش آش خوری!
    یعنی این قضیه مهم نیست؟
    شما که سهمیه بندی جنسیتی رو ناعادلانه میدونید، به نظرتون نداشتن فرصت برابر برای کنکور دادن دو جنس عادلانس؟ اگر نیست چرا صداتون در نمیاد؟
    دخترها هم باید بعد از ۲ بار کنکور دادن، تا ۲ سال خدمات با حقوق ماهی ۸۰هزار تومان برای دولت انجام بدن و بعدش دوباره بتونن کنکور بدن!

  2. اتفاقا سهمیه بندی حتی در رشته های مهندسی کاملابه ضررزنان بوده من ورودی ۸۳مهندسی صنایع یک دانشگاه دولتی بودم۵۰درصدخانوم بودیم درحالیکه در دفترچه های کنکوردانشگاههای که امسال وسالهای قبل نسبت درنظرگرفته شده برای خانومها ازاین مقدارخیلی کمتربود یاحتی کامل حذف شده بود.رشته های مهندسی خیلی وقت است که با استقبال خانومها ربروشده هرچندکه هنوزبه پای استقبال خانومهاازدیگر رشته ها مثل پزشکی و….نمیرسد امادست کم در رشته های فنی مهندسی که بیشترجنبه نرم افزاری و اداری دارندحداقل نیمی ازطرفدارانش خانومها هستند.

  3. اولاکه که پسران متولدنیمه اول سال همان موقع هم میتوانستند۲بارکنکوردهند البته برادرمن سالهای ۸۲و۸۳کنکورداددرحالیکه نیمه دومی هم هست بعدشم کنکورچیزی نیست که فردامسال تمام تلاش وشب بیداری اش رابگذارد قبول نشود دوباره سال بعدکنکوردهد دوباره قبول نشودوادامه ماجرا….دختریاپسرفوقش بادوبارکنکوردادن مایوس میشودتخمه شکستن که نیست! مدام آنراتکرارکند تازه اگرهم غیراز این باشدبایدفقط برای افراد(دختروپسر)اولین بارکنکورمیدهندامتیازدرنظرگرفت.همه پسران هم سربازی نمیروند.وقتی آزمونی برگزارمیشودهمه افرادتلاش خودراکرده اندبایدپذیرش براساس همین رتبه باشدنه اینکه دبه درآوریم دبه های مختلف .البته دختران وزنان هم مشکلاتی دارندکه برخی از درک آن عاجزند

    • خانم مژگان! من واقعا تعجب می کنم از دفاع شما از این قضیه! مگه شما نمیگید عدالت باشه؟ منم همین رو میگم! اگر پسر ۲ بار میتونه کنکور بده، دختر هم ۲ بار بده! با این توجیهات که بعضی پسرا معافیت پزشکی میگیرن یا بعضی از پسرا معافیت کفالت میگیرن میخواید مساله حل کنید؟
      من نمیدونم شما دانشگاه درس خوندید یا نه، اما اون دانشگاه‌هایی من که من درس خوندم (صنعتی اصفهان و صنعتی امیرکبیر) کم نبودن دخترایی که بعد از چند بار کنکور دادن اومده بودن دانشگاه.
      و نکته مهم‌تر استرس سربازی هست. شما اگر بدونید که اگر کنکور رو قبول نشید باید ۲ سال از بهترین سال های زندگیتون رو برید خدمت اجباری فشار روانی زیادی متحمل می‌شید.
      علی عبدی، فعال فمینیست، چند وقت پیش مصاحبه ای داشت با صدای آمریکا و به درستی اشاره کرده بود که اگر زنان فمینیست ایرانی میخوان آرمان‌هاشون و خواسته‌هاشون برای مردان باورپذیر باشه باید مبارزه با سربازی اجباری (که مشخصا سکسیستیه) رو در برنامه هاشون بذارن. و منه اله توفیق!

  4. بانوان محترم، قضیه خیلی سرراسته.
    گروه A دهه هفتاد فقط ۱ بار میتونستند کنکور بدن و بعدش ۲ سال سربازی اجباری و انفصال از درس و در دهه ۸۰ کم کم قانون تغییر پیدا کرد و الان دو بار کنکور میدن و بعدش ۲ سال سربازی اجباری.

    گروه B میتونن n بار کنکور بدن!

    در نظر داشته باشید که این داستان برای کارشناسی ارشد و دکتری هم هست.

    الان قبول این داستان سخته که این تبعیض و نا عدالتی برای ورود به دانشگاهه؟ و باید بهش اشاره بشه؟ چرا فقط ناعدالتی از اونور رو بهش اشاره می کنید؟
    به خدا این روشی که زنان فمینیست پیش گرفتندو اینطوری ناعدالتی سربازی اجباری رو نادیده میگیرن، نهایتا به ضرر خودشون میشه.

  5. خانم مهسا، اگر خیلی انگیزه خوبیه خوب واسه دخترها هم بذارن دیگه. اتفاقا اگر دخترها هم به سربازی برن باعث میشه که کمبود نیرو جبران بشه و سربازی از ۲ سال به کمتر از ۱ سال برسه و صد البته شما انگیزه بیشتری پیدا می کنید واسه درس خوندن.

    در ضمن استدلال شما مثل استدلال موافقین اعدامه که معتقدند باعث میشه مجرمین از ترس مجازات جرم انجام ندن! آخه به ترس و استرس ناشی از سربازی میگید انگیزه؟

  6. ۱-نرفتن سربازی ودرنتیجه ندیدن آموزشهای نظامی ودفاعی را ظلم وتبعیض علیه زنان میدانم وقتی در جنگهای امروزی (که خوب میدانیم به وجود آورنده آن آقایان هستند)بیشترین واصلیترین قربانیان زنان وکودکانشان هستندپس چر این زنان بالغ نباید برای دفاع ازخودآماده شوند؟البته بایدپادگانهای ویژه بانوان راه اندازی شود که ما مجبور نباشیم با مانتو ومقنعه (همانطورکه آقایان مجبور نیستند)درتمرینهای نظامی شرکت کنیم وهمچنین اگرسربازی میرویم پس فرصت استخدام در مشاغل نظامی وفرماندهی هم داشته باشیم ودریک کلام همه مزایایی که آقایان دراثر خدمت فخیمه سربازی دارند ماهم داشته باشیم ۲-تصور میکنید فقط خود به دانشگاه نائل شده اید!!!!!!!اتفاقا ازنظر همکلاسیهای دبیرستانی من وخودم کنکوردادن برای بارسوم به یک کابوس وحشتناک شبیه بوددردانشگاهی هم که بودم(دانشگاه تهران) دختران هم رشته ای نهایتابا۲بارکنکوردادن امده بودندیک آقایی هم بود که بعداز خدمت سربازی کنکور داده وقبول شده بود۳-اگر پسران مشکل ملموس سربازی دارند دختران هم مشکلات خانوادگی اجتماعی وفرهنگی ناملموس زیادی دارنداسترسهای زنان شاید برای شما قابل درک نباشد اما کار خودش را میکند البته بعضیهایشان هم ملموس است وشما درک نمیفرمایید مثل حوزه امتحانی کنکور بنده که علیرغم نبود نامحرم باوجود نداشتن خنک کننده اجازه ور داشتن حجاب نداشتیم ودرآن لباسها با کلافگی ناشی از گرما کنکور دادیم وآقایان با تیشرت کنکور میدهندوخوشبحالشان.۳-این سهمیه فرض میکند که همه پسران سربازی میرند حال آنکه همه سربازی نمیروندپس حتی در صورت درست بودن این استدلال نبایدشامل حال همه شان شود۴_بحث این است که این سهمیه بندی در حق دخترانی که برای اولین یادومین بارشان است که کنکور میدهند(به همان اندازه که آقایان درآستانه سربازی میتوانندکنکوردهندو البته اکثریت کنکوریها همین دختر پسران هستند)ظلم میکنددختروپسری که هر۲به میزان مثلا ۲سال متوالی درس خوانده اند وکنکورداده اند ونهایت توان وانرژی خودراصرف کرده اندرتبه یکسانی دارندبایدشانس یکسانی برای قبولی داشته باشندوگرنه کل فلسفه برگزاری آزمون زیر سوال میرود هرکسی باید ثمره تلاش خودرا ببینداز کجا معلوم که با بارسوم کنکور دادن به دلایلی از جمله تکراری شدن دروس وازدست دادن همراهی خانواده وحتی تحت فشار خانواده قرارگرفتن وناامیدی ودورشدن از اجتماع هم کلاسیها انزوا وافسردگی ناشی از آن و…………رتبه بدتری کسب نکنند قبلا زمانیکه در یک موسسه کنکوری کارمیکردم چنین مواردی داشتم وبه همین دلیل مشاوران واساتیدتوصیه شان این بود که نهایتا با۲بارکنکوردادن ماجرا را ختم کنیدوتقریبا همه دوطلبان دختر نهایت کنکور دادنشان۲سال بودکه البته پسران هم ۲سال حال اگر قرارباشداسترس سربازی پسران راهم درنظربگیریم وبرهمین اساس درکنکوربه آنان ضریب مذکری بدهیم پس عادلانه این است که روز کنکور واصلا طول دوره مطالعه یکساله روانشناسان وپزشکان ومتخصصان معتمدازافرادبه صورت ادواری تست استرس بگیرند ومیزان استرس هرشخص رابسنجندوهرکس استرسش بیشتر بود درقبولی دانشگاه اولویت داده شود!!!!!!!!!!چه بسا استرس دختران بیش از پسران باشد ۵-معذرت میخواهم اگر دختری روز کنکور علاوه بر استرسهای بی امان کنکور پریودآنهم ازنوع بسیاردردناک همراه با سرگیجه وعوارضی که شما آقایان ازآن بی اطلاعیدگرفت آن وقت خوب است به اوهم ضریب زنانگی بدهند اگر خانومی بارداربودچه طور؟ودرآخراینکه من نظرم این است که استعداد هیچکس تباه نشودودرحق کسی ظلم نشود حتی اگر ۱نفرباشد

  7. اول این رو بگم که من دوست دارم سربازی روزی به صورت اختیاری در بیاد و هم دختر و پسر بتونن برن. اما بحث اصلی من این بود که دوستانی که زحمت کشیدن و مقاله در این رابطه نوشتن واقعا نباید به مساله سربازی و ورود پسران به دانشگاه اشاره کنن و راه حل براش بیارن؟ نباید به این مشکل اشاره کنن آیا؟ در ضمن هر کجای دیگه دنیا باشه، کاهش شدید ورود پسران به دانشگاه به عنوان نگرانی مطرح میشه. که چرا اینقدر بی انگیزه شدن؟ در شرایط معمولی ۴۵ تا ۵۵% دانشگاه میتونه دختر یا پسر باشه اما وقتی در بعضی جاها به ۶۵-۳۵ میرسه، نباید فقط واسه دخترها کف و سوت زد، باید دید پسرا چشون شده؟ ۲ روز دیگه این ۶۵% لیسانس و فوق لیسانس با پسر دیپلمه رابطه دوستی و احیانا ازدواج خواهند داشت آیا؟ اینا همش مشکله. اما در رابطه با مواردی که گفتید:

    ۱- اولا که شما گویا در جریان سربازی نیستید! خانم محترم، سربازی فقط ۵۵ روز آموزشی داره. ۶۶۵ روز باقی موندش آموزشِ نظامی نیست. کارهای دفتری، نامه نگاری، نامه رسانی و موارد مشابهه. برای انجام این موارد نیازی به پادگان اختصاصی و … نیست. گفتید جنگ های امروزی رو میدونیم که مردان به وجود آورده اند! عجب! کاش حداقل میگفتید دیروزی! یعنی مثلا الان در بحران اوکراین خانم مرکل یا خانم تیموشنکو نقشی ندارند؟ خانم رایس و کلینتون نقشی نداشتند در جنگ و موارد دیگه؟ برید ببینید زنان نازی چه جنایت هایی مرتکب شدند در دوره خودشون! و جالبه که در ادامه گفتید اصلی ترین قربانیان زن و کودکان هستند! واقعا انگشت به دهان میمونه آدم! اکثریت مطلق کشته شدگان جنگی مردان هستند! واقعا اینو نمیدونید آیا؟! البته تقصیری هم ندارید، وقتی رسانه ها اعم از ایرانی یا غیرایرانی در اخبار میگن که “امروز ۱۰۰۰ نفر کشته شدند، شایان ذکر است ۱۰۰ نفر از آنان زنان و کودکان بودند” خوب بی اختیار فکر می کنید قربانیان اصلی زنان و کودکان هستند و احتملا اون ۹۰۰ نفر سگ و گربه بودند!
    ۲- نه ولا! من همچین فکری نکردم. یه خانمی بالاتر گفته بود نمیشه مرتب کنکور داد، بنده گفتم والا من زیاد دیدم. پسرایی هم هستند که بعد از ۲ سال سربازی کنکور قبول میشن. خوب؟ نتیجه؟
    ۳- شما داری گرمای سالن امتحان رو با سربازی اجباری مقایسه میکنی؟ خیلی هم عالی! ببین خانم عزیز! زنان وضعیت خوبی در این مملکت ندارن، حجاب اجباری، قوانین مربوط به ازدواج و طلاق، دیه و ارث و کلی مشکل دیگه. والا منم ناراحتم. اما سعی نکنید با مثالی مثل گرم بودن محل امتحان کنکور مشکل سربازی رو کوچک جلوه بدین.
    ۴- سهمیه بندی برای کسانی که بار اول کنکور نمیدن نباید باشه و منم باهاش مخالفم. کل بحثم در رابطه با بار دوم و سوم و چهارم کنکور دادن و البته استرس سربازی و … است. البته ذکر این نکته ضروریه که به خاطر زیاد شدن دخترها در دانشگاه ها، الان با مشکل کمبود پزشک در مناطق محروم مواجهیم. چون بعضی همجنس های شما حاضر نیستن برن مناطق محروم! خوب دولت چی کار کنه؟ مثلِ دوران اول انقلاب از هند پزشک وارد کنه؟
    ۵- این که میگید باید استرس اندازه گیری بشه و از کجا معلوم کی بیشتر استرس داشته باشه که مغلطس. ما داریم راجع به واقعیات ملموسی مثل سربازی حرف میزنیم که مشخصا برای همه یه جور نگرانی ایجاد میکنه. واقعا درک استرس سربازی اینقدر مشکله؟ اصلا بیخیال کنکور! بعد از کلی تحصیلات باید دو سال برید بیگاری با حقوق ماهی ۸۰ هزار تومن! در صورتی که دختران همدوره من در همون زمان با حقوق حداقل ۱ میلیون داشتن کار میکردن. دوستان دختر من در خارج از کشور بعد از گرفتن مدرکشون با خیال راحت شروع به کار کردن ولی من بعد از ۴ سال دکتری خوندن در یکی از بهترین دانشگاه سوید به خاطر سربازی مجبور شدم برگردم ایران و خانمم رو اونجا تنها بگذارم (چون نمیخواستم واسه همیشه تا آخر عمر مشکل سربازی داشته باشم و البته همین انفصال دو ساله میتونه برام مشکل ایجاد کنه در سوید) در ضمن این که میگید بعضی پسرا سربازی نمیرن، اولا که اونا در اقلیت هستند، دوما که اگر خانمها هم برن سربازی، کل قوانین معافیت پزشکی و کفالت برای اونا هم صادق خواهد بود مسلما!
    ۶- خوب دخترها سر کنکور پریود میشن من باید برم سربازی؟!!! آخه این چه قیاس و توجیهیه؟ خواهرِ من، سربازی باید اختیاری بشه و اگر قرار نیست اختیاری بشه، وضعیت فعلی کنکور با توجه به سربازی در عدالت قرار نداره. همونطور که گفتم دوستان فمینیست باید از سربازی و مشکلاتش بنویسن. سربازی تبعیض جنسیتیه.

  8. در ضمن گفتید:”همچنین اگرسربازی میرویم پس فرصت استخدام در مشاغل نظامی وفرماندهی هم داشته باشیم ودریک کلام همه مزایایی که آقایان دراثر خدمت فخیمه سربازی دارند ماهم داشته باشیم ”
    مزایا و خدمت سربازی؟ شوخی می کنید؟ سربازی اجباری امکان استخدام در مشاغل نظامی و فرماندهی ایجاد میکنه؟ بنده پیشنهاد می کنم از برادر، شوهر، دوست پسر، پدر یا کلا هر پسری که اطرافتون سربازی رفته آمار بگیرید در رابطه با سربازی و مزایاش!
    خانم ها همین الان بدون سربازی میتونن در ناجا استخدام بشن، به مدارج خیلی خیلی بالا نمیتونن برسن اما سربازی رفتن پسران مزایایی برای فرماندهی و استخدام ایجاد نمی کنه.

    مشخصا وقتی کسی بحث از سربازی دختران میکنه همه مزایا رو برای هر دو جنس در نظر داره. اما خیالتون راحت! در جمهوری اسلامی به خصوص نیرهای مسلح اصلا زن رو آدم حساب نمی کنن. مثلا اگر شما یک برادر داشته باشید و پدرتون بالای ۶۵ سال باشه، برادرتون معاف میشه، چرا؟ چون معتقند که شما عرضه ی کفالت پدر و مادرتون رو هم ندارید. شما هیچید. اینه که هرگز سربازی نمیذارن واسه بانوان. و البته خیلی دخترها ازاین قضیه خوشحال هم هستند، چون ۲ سال از زندگی عقب نمیافتن و همزمان که پسران همدورشون دارن مگس میپرونن، اونا دارن کار میکنن و یه چیزی یاد میگیرن و یه پولی در میارن. البته اگر دختری دوست‌پسر یا برادر داشته باشه و سربازی رفتنِ اون پسر تاثیر مستقیم در زندگیش بذاره، اون وقته که میفهمه سربازی یعنی چی!

  9. اولا طبق آماری که وزارت علوم سال۸۹منتشرکردنسبت جنسیتی دانشجویان دختر به پسر۴۹به۵۱است نه ۶۵به۳۵چون گرچه بیشتردانشجویان دولتی را زنان تشکیل میدادند اما در دانشگاههای آزادوفنی حرفه ای وعلمی کاربردی تعدادبیشتری پسر مشغول تحصیلند۲-من معتقدم رشته ای مثل پزشکی که نیازبه اعزام به مناطق …..رادارد باید از افرادتعهدگرفته شود که حتما به مناطق ….برونداگر نرفتندکل هزینه های تحصیل را ازجیب خودشان برگشت دهند.البته اختصاص سهمیه۵۰درصدی به هرجنس در رشته ای مثل پزشکی که شاید بعضی افرادباپزشک جنس مخالف مخصوصابرای برخی بیماریها معذب باشندرامنطقی میدانم هرچند که خودم به عنوان یک زن فقط در مواردخاص به جنسیت پزشکم حساسم وتاکنون هم مزاحمتی از جانب آقایان پزشک معالج برایم ایجادنشده والبته تجمع اینهمه دختر در رشته های گروه پزشکی حاصل محدودیتهای ایجادشده برای آنان در دیگر زمینه هاست۳-اتفاقا داریم دخترانی که به دلایل مختلف ازپدرومادروخودحمایت میکنندوعرضه اش را هم دارند(اگراقایان بگذارند!!!ا)لبته گل پسری که از مزایای معافیت کفالت استفاده کند تضمینی ندارد برای اینکه حتما از پدرومادرش حمایت کند میتواند هم از این مزایا استفاده کند وهم کفالت نکند ویادتان باشد که طبق قانون مدنی ما حمایت از پدرومادر فقیربرعهده فرزندان براساس توان مالیشان است نه جنسیت فرزند(دختروپسر فرقی ندارد)وبرادر هم تحت هیچ شرایطی موظف به تامین مالی خواهر فقیرنیست (طبق قانون مدنی)باوجود این قانون اتفاقا معافیت کفالت به نفع آقایان است چون ازطرفی قانون به انها معافیت میدهد واز طرفی قانون دیگری آنهارا از چیزدیگری معاف میکند ۴-فرصت های شغلی زنان به ان خوبی هم که فکر میکنیدنیست البته پارتی دارها حسابشان جداست ولی شرکت های بزرک ومشاغل تخصصی و…….معمولابه زنان نمیرسدنگاهی به آگهی های استخدامی هم همین را میگویدکارهایی که در دست زنان است اغلب یا کارهاییست که هیچ مردی حاضربه قبولش نشده است درمشاغل سطح بالاهم زنانی که مشغولندبا تلاش بیشتری نسبت به همتایان مرد خود آن رابه دست اورده اندودرشرایط مساوی نبوده سهم ۱۳درصدی زنان از بازارکار که اینقدر حسودی ندارد برادرمن!-۷-شما اگر مشکل سربازی دارید لطفا آن مشکل را حل کنید به دنبال افزودن به مشکلات زنان ودستبردبه حقوق آنان نباشیدچون آنهاهم به اندازه خودشان مشکلات دارندهرچندکه بعیدمیدانم شمادرک بفرمایید ۸-استخدام نظامی خانومها فقط در ناجا آنهم به صورت محدود انجام میگیرددرضمن پوشش چادر اجباریست.دقیقامنظورم همین بود که وقتی زنان در مشاغل نظامی (در ایران)اینقدر محدودندچرا باید سربازی اجباری بروند؟ودیگر اینکه قرارنیست مشکل کسی با افزودن به مشکل دیگری حل شوداینهمه تبعیض جنسیتی برای خانومها داریم همینکه درگرمای۴۵درجه شما تیشرت بر تن دارید وخواهروهمسر ودوست دخترتان و……در کت وشلواری سراپا و…قراردارد فقط به خاطر اینکه مبادا آقایان با دیدنش به گناه افتندخود یک تبعیض بزرگ است درحق زنان ودیگر تبعیضها که اینجا مجال پرداختنش نیست ولی هرگز نباید مشکل کسی راباتعرض به حقوق انسانی دیگری حل کرد همانطور که قرارنیست شما تاوان پریود و دیگر مشکلات خانومهارا بپردازید!!!!!!!!!!!!!خانومها هم نباید تاوان سربازی شما را بپردازند بلکه بایدمشکل سربازی شما حل شود۹-آن خانومهایی که از سربازی نرفتن آقایان منتفع میشوندبا سهمیه بندی کنکور واینکه دخترانی روی کتابها کور شوند آخرسرهم به جرم زن بودن نتیجه دلخواه را نگیرند نه تنها سودی نمیبرندبلکه اگر خودنیز از این کنکوریها باشند ضررمیبینندمشکل این قبیل خانومها فقط با معاف کردن آقایشان از سربازی رفع میشود.

  10. ۱- بنده عرض کردن در بعضی موارد به ۶۵-۳۵ میرسه. بحث فنی و حرفه ای و هنرستان که کلا جداست، چرا همه چی رو قاطی می کنید!
    ۲- بلی، منم کاملا موافقم، باید از دختران تعهد گرفته بشه که برن و در مناطق محروم کار کنن. ولی در بعضی موارد دیگه باید سهمیه بندی صورت بگیره، مثلا بنده آماری دیدم در یکی از وبسایت ها که ۱۰۰% پزشکان متخصص پوست ۱-۲ سال اخیر زن بودن! ۱۰۰%! بنده تا اونجایی که از سوید خبر دارم، در رشته هایی که هر کدوم از جنسیت ها به طور نا معمول زیاد تر میشن، با اعمال قوانین سعی می کنن به حالت متعادل درش بیارن.
    ۳- والله کفالت که برای همه نیست! من فقط عرضم این بود که نیروهای مسلح شما رو در حد کفیل نمیدونن. در رابطه با قوانین مدنی، اینم عرض کنم که شما تا پایان عمرتون (و یا تا زمانی که ازدواج می کنید) بیمه ی پدرتون هستید! اما بنده ی پسر، فقط تا ۲۵ یا ۲۶ سالگی میتونم از بیمه پدرم استفاده کنم. بعدشم که مزدوج شدید میتونید از بیمه شوهر استفاده کنید ولی من نمیتونم از بیمه همسرم استفاده کنم!! جالبه ها!
    ۴- سهم ۱۳ درصدی که میفرمایید همه مشاغل رو شامل میشه خواهر من! کارگاری و بیل زنی هم هست! تا اونجایی که من دیدم وضعیت استخدام دختران در رشته های مهندسی و در شهرای بزرگ اصلا و ابدا بد نیست. البته اینم هست که دختران حاضر میشن با حقوق کمتر استخدام بشن و همین قضیه تقاضا رو واسه اونا زیاد می کنه.
    ۷- خوب شما بهتره اینقدر بنده رو به درک نکردن متهم نکنید و با ادب تر باشید. بنده مشکلات خانم ها رو درک می کنم، اشاره هم بهش کردم. از نزدیک مشکلات مادر و دوست دخترم رو دیدم و واقعا ناراحتم و اگر جایی امکانی بوده همراهی کردم. من کجا حرف از مشکل درست کردن برای دختران زدم؟ من دو مورد رو گفتم، یکی این که چرا نویسندگانی که بحث سهمیه بندی جنسیتی و ورود به دانشگاه رو می کنن به مشکل به این بزرگی (سربازی) اشاره نکردن و این که دوستان فمینیست از مشکلات آقایون هم بگن! بنده همین الان میتونم ۱۰ نفر فعال فمینیست مرد به شما معرفی کنم که از مشکلات زنان میگن، اما شما میتونید ۳ نفر فعال فمینیست زن معرفی کنید که ۱ خط راجع به سربازی و مشکلات اون برای پسرها نوشته باشن؟
    این که شما مشکلی سربازی دارید پس خودتون حلش کنید: پس منم میگم مشکل حق طلاق داری؟ حلش کن! حجاب اجباری؟ خودت حلش کن! ارث و دیه؟ خودت حلش کن! مزاحمت خیابانی؟ خودت حلش کن! به من چه!!! این که نمیشه خواهر من! هر دو جنس باید سعی کن همه تبعیض های جنسیتی رفع بشه. این همه فعال و نویسنده مرد و دانشجو و تحصیلکرده از مشکلات زنان ایرانی نوشتن و در عمل و حرف حمایت کردن! اون وقت شما میگی مشکلِ خودته به من چه! واقعا که!
    ۸- باید با چادر برن سر کار توی ناجا؟! حالا پسرا با شلوار جین و تی شرت میتونن برن؟! اونا هم محدودیت لباسی دارن.
    من نفهمیدم کجا گفتم شما باید تاوان سربازی ما رو بدید! اگر قراره که در رابطه با بحث ورود به دانشگاه عدالت واقعی اجرا بشه، باید سربازی رو هم لحاظ کرد! همین!

  11. منظور من این بودکه نباید مشکلی را با تعرض به حقوق دیگران ویا افزودن مشکلی به مشکلات دیگران حل کرد اتفاقا درمورد حق طلاق خانومها من معتقدم باید مواردی مثل حق طلاق و مهریه وارث نصف زنان وحق مسکن وحق ولایت وحضانت کودک و نفقه وتمکین زن ….را با هم دید اگر قرارباشد خانومها هم حق طلاق داشته باشند هم مهریه غیر منطقیست ویامواردی مثل اینکه ارثشان نصف باشد ولی مهریه نداشته باشندو…..که گفتم در بحث سهمیه بندی هم قربانی اصلی دخترانی هستند که باراول یا دومشان است که کنکور میدهند(به همان تعداد که پسران الان میتوانند کنکور دهند)چون دونفر در واقع به یک اندازه تلاش کرده اندسربازی را خانومها برای آقایان وضع نکرده اند که دختران را به دلیل سربازی تنبیه کنند.اگر قرار باشد به استناد مشکل سربازی آقایان تلاش دخترانی که برای سال اول یا نهایتا دومشان است که کنکور میدهند ضایع شود خانومها هم مشکلاتی دارند که میتوان با استنادبه این مشکلات به انها سهمیه دادولی به همان اندازه که این سهمیه غیرمنطقیست آن سهمیه هم غیرمنطقیست۲-در مورد استخدامها شما را ارجاع میدهم به آگهی های استخدامی مخصوصااز ۷سال گذشته تا به حال( پارتی دارها واتوبوسیها مدنظرم نیست که دختروپسرش فرقی ندارد)اینکه خانومها با حقوق کم کار میکنندبیشترافسانه سرایی کسانیست که برای بیرون کردن زن از اجتماع سعی در تلقین این موضوع به جامعه دارند حقوق پایه را وزارت کار تعیین میکند وهیچ کارفرمایی هم به نیروی تازه کار حقوق بالا نمیدهدالبته هستند خانومهایی که به دلیل نیاز به بخورونمیرونیزکمبودفرصتهای شغلی با حقوق کمتری کار را شروع میکننداین راهم در نظر بگیرید که بسیاری از شرکتهای بزرگ ترجیح میدهند خانومهارا استخدام نک%Ng

  12. آقای رضا منظور دانشگاه فنی حرفه ای (یکی از دانشگاههای ایران که شعبات مختلفی دارد دقیقامثل دانشگاه آزادوپیام نورو…) نه هنرستان .خانومها هیچ گاه برای رفع مشکلات خود به دنبال ضربه زدن به آقایان نبودند مثلا هیچوقت نگفتند حق طلاق فقط مال ما باشدبلکه میخواهند این حق مال هر دو باشد وحق طلاق ودیگر قوانین وشرایط تبعیض آمیز را در حقیقت بعضی آقایان برای خانومها وضع کرده انددر حالیکه خانومها در سرباز شدن آقایان نقشی ندارندکه دختران کنکوری را به دلیل سربازی رفتن پسران مجازات کنند.الان نظام وظیفه به پسران نیمه دومی ۱سال هم مهلت میدهدعلاوه بر پیش دانشگاهی یکبار دیگرهم کنکور میدهند.دختر یا پسر وقتی یکی دوسال تمام انرژی اش را برای کنکور بگذارد وقبول نشود دیگر انگیزه اش را ازدست خواهد داد البته استثنائاتی هم هستندهمانطور که برای سربازی نرفتن آقایان هم استثنائاتی هست!مگر چند درصد دختران قبولی دانشگاهها بیش از۲بار کنکور داده اند؟دختری که یکسال تمام تلاشش را کرده ورتبه خوبی هم آورده در رشته موردنظرش قبول نشود به جایش پسری که سربازی دارد و(البته آن پسر هم تاروزکنکور دقیقادوسال فرصت خواندن داشته درست به اندازه تعداد سالهایی که آن دختر درس خوانده )یا حتی معاف از سربازیست قبول شود خوب این در واقع شکنجه دختر است چون باید یکسال دیگر با کتابها سروکله بزند ومعلوم نیست که رتبه اش بهتر شود یا بدتر یا اصلا دوباره روحیه شرکت درکنکور را داشته باشد خانواده این کار اورا قبول کنند ومانعش نشوندیاخیر؟البته سال بعد هم باز به او خواهند گفت که به دلیل سربازی آقایان از پذیرش شما معذوریم!!!!!!!!!!یا پذیرشتان محدودیت جدی دارد این در حالیست که دختران هم مشکلات خودشان را دارند

  13. در ضمن جالب هم هست که دلیل نصف ارث بودن خانومها را واجب نفقه بودن آقایان میدانند ولی از آن طرف هم قانونا به زنان گفته میشود که شرط تعلق نفقه به شما اطاعت عام و خاص از شوهر است بیچاره زنان که هم باید ارثشان نصف شود هم ازشوهر اطاعت کنندوحتی حق تصمیم گیری بر بدن زن مثل ….هم بازن نیست و باشوهراست.اگر زنی بمیردوتنها وارثش شوهر باشد همه دارایی زن به شوهر میرسد ولی اگر شوهر بمیردوتنها وارث زنش تنها یک چهارم دارایی به زن ومابقی به دولت میرسد.اجازه ازدواج یک دختر حتی در۳۰سالگی با پدروجد پدری وقاضی دادگاست .زن از ذخایر معدنی و ویتامین بدنش مایه بگذارد وبه انواع عوارض دچار شود کودکی را به دنیا آورد که قانونا فقط پدروجد پدری وقاضی دادگاه میتوانند برای امورات کودک تصمیم بگیرندحتی بدون اجازه مادر.این سهم۱۳درصدی خانومها از بازارکار هم با احتساب مشاغل زنانه مثل ماما یی ومربی مهد کودک وشغلهایی که آقایان از پذیرشش امتناع میکننداست اتفاقا آمارها میگوید بالاترین اشتغال زنان در آموزش و بهداشت است که آنجاهم معولا مشاغل ابتدایی در دست خانومهاست.من فوق لیسانس شیمی تجزیه با معدل عالی ومقاله ومدارک حرفه ای دارم ولی از شرکت در آزمونهای استخدامی محروم شدم چون زن هستم .دوستانم با دیگررشته ها نیز اوضاعشان همچو بنده است بعضیها پارتی داشتند ولی اغلب بیکارند ویا منشی مطب و فروشنده بوتیک و مشاغلی از این دست که هیچ پسری قبول نمیکند را پذیرفته اند

  14. دوستان عزیز! بنده هم چند بار عرض کردم که بحث من از زمانی شروع میشه که نا عدالتی آغاز میشه! به نظرِ من به هیچ وجه نباید سال اول کنکور سهمیه خاصی منظور بشه برای دختران یا پسران مگر زمانی که بالانس اون رشته کاملا به هم خورده باشه. مثلا اگر رشته مکانیک ۱۰۰% پسر باشن، میشه از تبعیض مثبت به نفع دخترا استفاده کرد و یا اگر تخصص پوست و مو ۱۰۰% زنان باشن میشه تبعیض مثبت به نفع پسرا استفاده کرد.
    اما بعد از ۱ بار کنکور دادن، اگر به فکر عدالت هستید همونطور که پسران ۱-۲ سال از کنکور منع میشن دخترا هم منع بشن. و ۱-۲ سال خدمات مجانی به دولت بدن مثل آموزش در مناطق محروم! (یه چیزی تو مایه ها سپاه دانش دوره پهلوی) البته این یه راه حل دمِ دستیه و راه حل های مختلفی میشه پیدا کرد.
    اما توجه داشته باشید که تغییر قوانین به همین راحتی نیست، به خصوص وقتی بحث نیروهای مسلح پیش میاد.
    جالبه، میگید که زنان در مشکل سربازی مردان نقشی نداشتند! مگه خیلی از قوانین زن ستیز این مملکت رو مردان “جامعه” وضع کردن؟ قانون حکومته که حجاب باید اجباری باشه، مثل سربازی اجباری.

    من بازم حرفم رو خیلی ساده میگم:
    ۱- چرا در همچین مقاله ای به بحث سربازی پسران کوچکترین اشاره ای نشده؟ واقعا جاش اینجا نیست آیا؟!
    ۲- این همه فعال فمینیست مرد داریم که عملا از زنان حمایت کردن و می کنن. انتظار کمیه که من ببینم فقط ۱ بار هم که شده، ۱ بار، یکی از فعالین حقوق زن از خانم صدر و واحدی و سیفی بگیر تا خانم کار و شهلا شرکت و ….. از این تبعیض بزرگ جنسیتی (سربازی) بنویسن؟ وقتی میگید فمینیسم یعنی برابری حقوق (و نه فقط حقوق زنان)، باید از مشکلاتِ جنسِ دیگه هم یه کوچولو نوشته بشه! وگرنه برای منِ مذکر قابل باور نیست.

    خانم لاله، منم واقعا از خیلی از این قوانینی که میگید متاسفم و به چشم خیلیش رو دیدم (مثلا این که بنده به اتفاق خالم رفته بودم بیمارستان برای عمل و من بودم که باید فرم ها رو امضا می کردم و واقعا خجالت آور بود). اما این معادل کردن تبعیض ها درست نیست. ببینید، مثلا من خیلی دیدم که وقتی زنان از مشکلاتشون میگن، پسرها خیلی راحت میگن برو بابا! ما هم سربازی داریم! ما هم مهریه میدیم و از این خزعبلات! شما از این رویه خوشتون نمیاد، منم وقتی از مشکلات سربازی میگم و از مشکلاتی که برای کنکور پسرها ایجاد میکنه به همین نسبت برام عجیبه که یک خانمی بیاد تبعیضهاش رو به رخ بکشه. بازهم میگم هر دو جنس باید از مشکلات هم بگن و مشلات هم رو حقیر جلوه ندن.

  15. این که گفتید دختران حقوق کمتر میگیرن یک افسانس هم از اون حرفاس! این مساله رو بنده از تمام اشخاصی که هر دو جنس رو زیر دست دارن شنیدم، که خودشون راضی میشن با حقوق کمتر کار کنن. (در شرکتهای خصوصی)

    در ضمن قوانین طلاق از شرع میاد و خیلی از بانوان هم بهش علاقه دارن. در پروسه قوانین هم نقش داشتند و الان بیشتر دارن. پس این زنانی که نماینده مجلسن زن نیستن مگه؟ لایحه حمایت از خانواده رو مگه درش دست نداشتن؟
    به خدا با این اهریمن سازی از جنس مخالف و همه تقصیرها رو گردن اونا انداختن به جایی نمی رسید!

    شما در قوانین سربازی نقضی نداشتید ولی وقتی من میبینم که فعالین محترم فمینیست از سربازی بدشون نمیاد انگار و هیچی ازش نمی گن واقعا برداشتم اینه که اگر به قدرتی برسن بدشون نمیاد که این قانون سر جاش بمونه.

  16. الان دولت بیمه همگانی سلامت را آورده کسانی که تحت پوشش هیچ بیمه ای نیستند میتوانندبه طور رایگان بدون پرداخت حق بیمه بیمه شوند.ولی جالب است که یارانه دختری که خودش خرجش را درمیاوردوجدای از پدر زندگی میکند را همچنان به حساب پدر میریزندواین دختر برای ازدواج به اجازه پدر احتیاج دارد!!!!!!!!در ضمن آقایان ایرانی در دفاع از حقوق خانومها سابقه خوبی ندارندمتاسفانه .البته به جز یک تعداد کم که واقعا تلاش کردند .اگرنه حتی یک دیوانه هم نباید به خود اجازه اسیدپاشی میداد یا هیچ وقت نمی گفتند خانومها جای شما در آشپزخانه واتاق خواب است اشتغال را بیخیال

  17. شما تا حالا از بیمه سلامت عمومی استفاده کردید و در جریان میزان پوششِش هستید؟ و فرقش رو با بیمه ادارات دولتی که مد نظر من بود در نظر دارید؟ در هر صورت من در هیچ کجا منکر مشکلات بانوان نشدم که مرتب مثال میارید. این بیمه سلامت عمومی هم به ۱ سال نیست که تصویب شده! خواهشا واقع بین باشید، تا قبل از این قانون مسلما دختران بیش از پسران از مزایای بیمه همراه (پدر یا شوهر) میتونستن استفاده کنن.

    بنده مشخصا منظورم فعالین حقوق بشری و حقوق زنان بود و نه اکثریتِ عوامِ جامعه. شما فقط یه بررسی بکنید ببینید در میان اکتیویست ها و درباره مثلا موضوعات مثل جنجال متن سکسیستیه آقای ژوله، واقعا چند درصد از اکتیویست های مرد واکنش نشون دادن؟ و ایضا در موارد مشابه دیگه.
    بحث حقوق زنان کلا یک پدیده مدرنه، هنوز ۵۰ سال نشده که حق رای دارن زنان! زنان بعد از سیاهپوستان در آمریکا حق رای گرفتن (سیاهپوستانی که جایگاهشون رو در آمریکا میدونید چطوری بوده!!) با توجه به بافت سنتی و مذهبی جامعه ایرانی واقعا بی انصافیه که غیر مستقیم میگید مردان ایرانی بدن و حتما مردان خارجی خوب! تغییر تفکرات مردسالارانه زمان میبره همونطور که در کشورهای غربی زمان برد. با این حال روز به روز آمار مردانی شروط ضمن عقد مثل اشتغال، تحصیل، حق طلاق و …. رو میپذیرن بیشتر میشه (از جمله خودم!) و مسلما باعث خوشحالیه.

    در ضمن، قربانیان اسیدپاشی در ایران تا سال ۲۰۱۲، ۵۱% مرد بودن، ۴۹% زن. اسیدپاشی، تجاوز، خشونت و موارد مشابه مسایل جنسیتی نیست.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3293230/

  18. درمورد سهمیه بندی که بالا به تفضیل صحبت کردم و تکرار نمیکنم اما اینکه گفتم سربازی میتواندبه عنوان انگیزه بیشتر برای ورود به دانشگاه باشدبه این دلیل بود که واقعا دورو اطراف بنده کم نیستند پسرانی که تنها انگیزه شان برای ورود به دانشگاه را فرار از سربازی میدانند(درجایی هم گفتم که مشکل سربازی پسران باید حل شود)آنهامیگویند ما مثل خیلیهای دیگر از آقایان بدون تحصیل میتوانیم با مشاغل آزاددرآمدبیشتری کسب کنیم پس فقط به این دلیل دانشگاه میرویم.بازهم میگم که اختصاص سهمیه برای افرادی که به تعداد دفعات مساوی با هم در کنکور شرکت کرده اند ظالمانه است.واینکه من مثالهایی ازمشکلات جسمی وحقوقی و اجتماعی خانومها مثل پریود یا حجاب اجباری ومشکلات فرهنگی و….آوردم منظورم این نبود که چون خانومها این مشکلات را دارند آقایان سربازی بروندبلکه فقط خواستم روشن کنم که آنها هم در شرایط نرمال وبرابررقابت نمیکنندو برخلاف تصور اوضاع سختی دارند.۲-اینکه خانومها از بیمه پدریا همسر استفاده کنند هیچ محدودیتی برای آقایان ایجاد نمیکند چون از دستمزدهر کارگر مجردو متاهل وبافرزندوبی فرزندوزن یا مرد ۷درصد حق بیمه کسر میشودپس استفاده از این بیمه فرقی به حال آقایان ندارداگرهم میداشت بازهم اجحافی درحق مردان نبود چون در جایی که مرد میتواندهمسر خود را از اشتغال محروم کند طبیعتا آن زن ازداشتن در آمدوبیمه شخصی خودش محروم میشودوبیمه همسر میتوانداین محرومیت ازبیمه را تاحدی جبران کند.درمورد دختران هم به همین دلیل که طبق قانون مخالفت پدر میتواند آنهارا از ازدواج محروم کندوگرچه اجازه اشتغال دختران طبق قوانین کاملا در دست خودشان است اما نبود برخی سازوکارهای لازم برای اجرای این قانون میتوانددر مواردی محرومیت آنان را هم از اشتغال رقم بزندوخوب طبیعیست که تا زمانیکه ازدواج نکرده یا شاغل نیستند بتواننداز بیمه پدر خود استفاده کنند .علاوه بر محدودیت های استخدام زنان در کار آفرینی آنان هم موانع جدی هست مثلا خانومها برای راه اندازی رستوران یا بنگاه معاملات املاک باید حتما یک شریک مرد معرفی کنندموانعی دیگر مثل محدودیت وممنوعیت پذیرش زنان ودختران تنها در هتلهابه آن برخوردم (خودم )ودیگر کارها مثلا راهبری قطار و…….که به دلایل مختلف برای زنان ممنوع شده.هم هست که دستیابی زنان را به کارودرآمدودر نتیجه بیمه ها مشکل میسازد۳-طبق مقررات شرکت های بیمه به پدرومادری که تحت کفالت کارکنان زن (دخترانشان)هستند همان خدماتی را ارئه میدهندکه به پدرومادر تحت کفالت نیروهای مرد واین یعنی قانون مدنی در مورد یکسانی وظیفه دختروپسر در حمایت از والدین در مقررات بیمه هم لحاظ شده حال اینکه نیروهای مسلح زنان راکفیل ندانند یا بدانند تاثیری در وضع زنان ندارد وچه بهتر که ندانند تا یک عده از آقایان اینگونه معاف شوند!!!!!مهم این است که قانون مدنی (که معیاروملاک تصمیم گیری محاکم قضایی است)دختروپسر شاغل را به یک اندازه در حمایت از والدین موظف میداند والبته ارثشان ۱به۲تقسیم میشود!هیچ برادری هم ندیدم که به خواهرش بگوید بیا خواهرجان مساوی تقسیم کنیم بعضی همان نصفه را هم میخورند یک آب هم روش

  19. در مورد زنان فعال در سیاست اغلب این زنان از فیلترهای به خصوص (که همگی مرد هستند)رد میشوند وطبق این فیلترها خانومها باید نظرات زن ستیزانه را تبعیت کنندوالبته خیلی از این خانومها در خانواده هایی پرورش یافته اند که مردانشان بال رشدوپرواز زنان را گرفته اند۰براساس همون قوانین ونیز فرهنگ) به همین دلیل افکار ایشان همان افکار زن ستیزانه است .بله جدیدا تعداد آقایانی که با اشتغال همسر مخالفند روبه کاهش است به ۲دلیل یکی فشار هزینه های زندگی ودیگری روشنفکری وبا شعور شدن اما شروط ضمن عقد را بعضی هم نمیپذیرندوهمچنان اقایان در فلج کردن خانومها اختیار قانونی دارندومیتوانند زنانشان را درون منزل حتی زندانی کنند هیچ پلیس و قاضی وقانونی هم جلودارشان نیست اگر مثلا برای زنان سربازی بگذارندچگونه یک زن متاهل سربازی یرود؟اگر برای زنان سربازی وجود داشت بنده خودم علاقه دارم فنون نظامی ودفاعی یاد بگیرم اما چطور با حجاب اجباری واینکه مدام به مو و مانتو و ….ام حساس شوند سرباز شوم؟با زنان چکمه پوش برخورد میشود چگونه پوتین بپوشم؟اگر به عنوان به قول شما سپاه دانش به روستای دور افتاده بروم امنیتم تضمین است ؟به دلیل برخورد با یک مزاحم در آنجا مجرم نمیشوم؟اینکه من گفتم آقایان منفعل عمل کردند در دفاع از زنان چون واقعا ندیدم در خیابان به دختری تعرض شود دیگر آقایان بی تفاوت نباشند بهترین عکس العملشان فیلم برداری از آن صحنه است!در همین اسید پاشیها پسران به مثلا شوخی با بطری های آب معدنی به دخترانی که سراسر وجودشان ترس از تباهیست لطف داشتند!اینکه از زنان قربانی اسیدپاشی گفتم به این دلیل بود که بیشتر زنان قربانی به دلایل مثلا ناموسی (مثل آن ماجرای

  20. بایددید با ایجاد محدودیت در کنکور وتحصیل دختران چه راهی برای آنان میماند؟دوتابرادرهای من با دیپلمشون کار ازادی راه انداختن که درآمدشون از من وهمکارام خیلی بیشتر ولی من اگه دانشگاه نمیرفتم و همین کارو نداشتم الان واقعا باید گدایی میکردم چون هیچ راه دیگه ای ندارم .ما فقط دوشغل آزاد خیاطی وآرایشگر زنانه را برای زنان داریم. اما در مقابل مشاغل زیادی برای مردان هست که احتیاجی به تحصیل دانشگاهی نداردودرآمدخوبی هم دارند.(بعضی از مشاغل اداری مثل تحصیلداری و نگهبانی و…….راهم فقط اقایان دیپلمه میتوانند استخدام شوند)قبول کنید که دانشکاه تنها راه ورود زنان ایرانی به عرصه های اجتماعی واقتصادیست درست برخلاف مردان.الان اینهمه آقای فوتبالیست و خواننده ونوازنده وکشتی گیر و……که بدون دانشگاه به ثروت و شهرت اجتماعی بالا رسیدن اما اگر خدای نکرده اینها زن بودن دراینجا هم بودن بازم به همین مقامات میرسیدن؟من اگر برای دانشجو وکارمند شدن واقعا جان کندم به خاطر اینکه همه اینها آخر راه من بود (کنکوروکارمندی)هر چند که همین شغل کارمندی روهم در شرایط مساوی با آقایون همکار کسب نکردم تحصیل حق هر زن ومردیست اما اگردر کنکور دخترها محدودیت اعمال شود آنها به اندازه یک پسر دیپلمه فرصتهایی جهت دستیابی به امکانات اجتماعی و اقتصادی دارند؟بسیاری مشاغل را زنان به دلایلی چون فیزیک بدنی وقانونی وفرهنگی از جمله غیرت اقایان خودخواه را نمیتوانند عهده دار شوند به همین جهت است که در همه جای دنیا به صورت ویزه از توانمند سازی اقتصادی زنان صحبت میشودوتلاش میشود(در اینجاهم نمایشهای خوبی در این زمینه پخش میشود) راحت بگویم زنان به دلایل بالا دربرابر بیکاری وفقرآسیب پذیرترند به همی;۸۶ دلیل حتی کشور افغانستان برای استخدام زنان در ادارات تبعیض+قائل میشوند تا مرهمی باشد بر محدودیتهای آنان در سایر مشاغل.اما در ایران فقط تبعیض -داریم به خاطر همین جدیدترین رتبه مان در دستیابی برابر زن ومرد به امکانات ۱۳۷بین ۱۴۲کشور است و البته در دستیابی برابر زن ومرد به اشتغال طبق همین گزارش رتبه ۱۳۹داریم مبارک باشدواقعا.هدفم از گفتن این مطالب یاداوری مشکلات زنان نبود بلکه فقط منظورم اینه که کنکور برای دختر ایرانی درست بر خلاف پسران یه جورایی آخر راهه ویک دختر دیپلمه در جامعه راهی برای ورود به عرصه های مختلف نداره ودانشگاه تنها راه ورود اونها به این عرصه هاست پس ایجاد محدودیت تحت هر عنوان واقعا بی انصافیست

  21. زنان به دلایل جسمانی وفرهنگی وتاریخی و سیاسی و اجتماعی و…در مقایسه با مردان در برابر خشونت آسیب پذیر ترند احتیاجی به ترحم تحقیرآمیز نداریم اما اگر به صورت ویژه به امنیت اونها پرداخته بشه در واقع به همین دلیه نه اینکه با مردان خصومت داشته باشیم اگر یک مرد با تکیه بر قدرت بدنی بالای خود زنی را مورد آزاروخشونت قرار دهد وجامعه وقوانین هم از اون زن حمایت نکنند خوب دست اون زن به کجا بند؟مخصوصا در محیط خصوصی خانواده .باید از همه شهر وندان در برابر خشونت حمایت کرد اما از آنجایی که زنان قدرت بدنیشان به اندازه مردان نیست که همچون آنها از خود حمایت کنند وضع تدابیرحمایتی خاص زنان ضروریست. واما سربازی زنان فقط در اسرائیل اجباریست برای زنان۲سال وبرای مردان۳سال سربازی اجباری هست.زنان مومن یهودی میتوانند درخواست معافیت کنند وزنان ازدواج کرده یا باردار هم برای همیشه معافند .در یونان زنان سربازی نمیروند اما میتوانند به عنوان متخصص با دستمزد در ارتش کار کنند .در فنلاند با وجود اختیاری بودن سربازی زنان ۴۵روز اول به انها مهلت میدهند که اگر خواستند منصرف از خدمت شوندوبعدها هم در صورت ازدواج و بارداری معاف میشوندو همچنین در برخی دیگر از کشورها خدمت اختیاری برای زنان هست.فقط در اسرائیل آنهم به مدت۱سال کمتر از مردان ومعافیت خانومهای باردارومتاهل سربازی زنان اجباریست .یعنی حتی در کشورهایی که برابری زن ومرد در قوانین خانوادگی اجتماعی دستیابی به مشاغل وجود دارد حتی برای زنان تبعیض+میذارند خدمت اجباری زنان وجود نداردسپاه دانش هم حجاب اجباری نداشت هیچکدام از کشورها هم دختران را از شرکت در کنکور منع نمیکنند یا سهمیه بندی برایشان نمیگذارند(شاید در بعضی کشورها بعضی رشته ها در ا%Dv

  22. اون نور آفتاب رو به شوخی نگیرید جدی گفتم من به همین دلیل دچار بیماری شدم بله به خاطر این در جلد هستم وازنور مستقیم آفتاب بی بهره که اقایان با دیدن مویم یا آستینم دچار وسوسه نشوند!باید این بیماری رو تحمل کنم به خاطر مردان باید چار انواع بیماریهای ناشی از کمبود آفتاب و عفونتها و ریزش مو و….شویم .در خدمت سربازی به پسران مزدی هر چند اندک میدهند من حاضرم پسر بودم ودوسال خدمت اجباری با مزد میداشتم نه یک عمر حجاب اجباری بی مزد!ببخشد طولانی شد نخواستم مشکلات خانومها رو به شما بگم فقط خواستم بگم که با شرایط امروز زنان ایران نه محدودیت در کنکور و دانشگاهشان عادلانه است نه خدمت اجباری.آهان راستی قصداهریمن سازی از جنس شریف مرد ندارم ۰(ومیدانم همه مردان این تبعیضهارا برایمان نگذاشته اند)ولی ساختار حکومت کاملا مردانه است در واقع حاکمان آدم فضایی نیستند این قوانین را آقایان حاکم وضع مینمایندوزنان راهم به قول پارسال آقای شورای نگهبان اصلا به ده راه نمیدهند که خانه کد خدارا سراغ بگیرنددرصد ناچیزی از زنان از صافی همین آقایان میگذرند وبه مناصب میرسند خوب آنها هم ر چند که من منکر اقدر هوای زن ستیزانه ای که توسط مردان از اول تولد تابه حال به آنها تحمیل شده نفس میکشند پس انتظاری بیش از این نمیتوان داشت البته همین خانومها ۲سال پیش پس از اعتراضات فراوانی که به لایحه ممنوعیت خروج بی اذن ولی دختران که توسط آقایان وضع شده بودتوانستند از تصویبش جلوگیری کنندوقتی ماده مربوط به تعدد زوجات در صحن علنی مطرح شد خانوم الاهیان با آن مخالفت کردندمنکراقدامات ضد زنی که این خانومهای عزیزبرای همجنسانشان انجام میدهند نمیشوم وچون آنها به مطالبات واقع

  23. دوستان لطفا همتون انصاف داشته باشین لطفا خانوم گلنوش این همه مرد وزن فعال حقوق بشری در هوای ضدزن تنفس کردن ولی برای حقوق زنان تلاش میکنند نمیشه همه تقصیرگردن آقایون انداخت متاسفانه بعضی خانومها ضعیفه بودن ودرجه۲بودنشون باور دارند مثل همون خانومی که دوسال پیش گفت زنان تا ۴۰سالگی به بلوغ عقلی نمیرسند!!!!!!!!!!!مثل اینکه عمر به باد رفته خودشو داشت میگفت .برادرمن هرموقع میخواست واسه پاسپورت خانومش بره محضر امضا کنه خجالت میکشید میگفت دوران بردگی زنها دیگه تموم شده ولی ما هنوز……اما آقای رضا شماهم قبول کنید تو کشوری که دخترها واقعا امکان خیلی از مشاغل روندارن حقوق خانوادگی واجتماعی هم ندارن اگه دانشگاه روهم ازشون بگیریم دیگه چیزی براشون نمیمونه واقعا.من هیچوقت درس خون نبودم فقط به اصرار خانواده تادیپلم پیش رفتم وبیخیال کنکور شدم بعدش کلاسای موسیقی میرفتم چون واقعا علاقه داشتم وکلی هم تویادگیریش پیش رفت کردم اما بعدش فهمیدم اینجا ایران الان ببینید کنسرتای مختلف فقطط به خاطر نوازنده زن لغو میشه دیگه علاقموکنار گذاشتم درحالیکه قبلش آرزوداشتم یه روزی ستاره موسیقی بشم.بعدش یه مدت رفتم مغازه پدرم ولی اونجاهم به خاطر جنسیتم خیلی اذیت شدم.دوستان مثالهایی از رستوران وبنگاه املاک و…..زدن واقعا درسته .راههای زیادی رو رفتم بلکه بدون دانشگاه بتونم گلیم خودمواز آب بکشم ولی هیچکدوم نشدهربار به خاطر زن بودنم شکست میخوردم.یه مدت بلاتکلیف توخونه نشستم با اینکه وضع مالی پدرم ایده آل بود ولی واقع منوبه چشم سربارمیدیدن میگفتن زودتر تکلیفتوروشن کن یا کارکن یابرودانشگاه که بعدش بری سرکارخوب دخترایی که خانوادشون ازنظرمالی جالب نیست بدترازمنن .که منم بعداز۴سال ناکامی در راههای مختلف علیرغم میل باطنیم دوباره نشستم سر درسا وسال بعدش دانشگاه رفتم ورشته علوم آزمایشگاهی رو فقط به خاطر اینکه باهاش کار کنم انتخاب کردم کلا من از محیطهای بیماروبهدشتی خیلی بدم میاد اما خوب چاره ای نداشتم الانم تنها بهونم برای کارکردنم نیازی که به پولش دارم وگرنه زودتراز اینا ولش میکردم اما خوب واقعا راه دیگه ام نداشتم وندارم

  24. من خیلی کوتاه بگم:

    – چند بار بگم؟!! من نمی گم بیان واسه زنان در ایران سربازی بذارن و همه چی حل میشه، فقط گفتم امکان و فرصت برابر برای کنکور دادن فراهم بشه! واقعا حرف سنگینیه این؟ میشه به دختران گفته بشه بعد از ۲ بار کنکور دادن، برای دولت خدماتی با حقوق سربازی انجام بدن! اتفاقا اینطوری حضور زنان در وزارتخونه ها و نهادهای دولتی بیشتر میشه.

    – برای بار صدم! خانم مهسا! از دوستان پسرتون در رابطه با سربازی کسب اطلاع کنید! آموزش فنونی نظامی دفاعی؟! خیلی خوشاحالیدا!!! سربازی ۲ ماه آموزشی داره، ۲۲ ماه علافی! اون ۲ ماه هم ۷۵% درصدش کلاس تیوریه، بقیش هم رژه، نگهبانی و چند بار تیراندازی با ژ۳! همین! فک کردید کونگ فو آموزش میدن؟

    – امنیت مردان در ایران (هم تجاوز و هم حمله) هم تضمین شده نیست در مناطق محروم. نمیشه که شما بیاید بگید ما ۶۰% رشته های پزشکی رو میگیریم اما مناطق محروم نمیریم تا امنیت تامین بشه! تامین امنیت که با ۱ کلید ۱ شبه درست نمیشه! دولت هم میگه باشه! تا زمانی که امنیت تامین بشه برای رشته های پزشکی سهمیه بندی می کنیم!

    – خانم گلنوش! یعتی الان دارید از اون قوانین سربازی در فنلاند و اسراییل و احیانا یونان دفاع می کنید؟ فنلاند که دیگه آخرِ برابری حقوق زن و مرده! زنان هم که مردان هیچ فرقی ندارند و در همه مشاغل باید حضور داشته باشند! پس چی شد؟! چرا برای سربازی بهشون امتیاز داده میشه؟ این تبعیض بر علیه مردان نیست؟ به این جور جاها که میرسه میگید ما قدرت بدنیمون کمتره و سربازی نمیریم ولی به موقعش همه رو انکار می کنید! نمیشه خواهر من! در جایی که حقوق برابر زن و مرد وجود داره، سربازی هم باید برای هر دو جنس ۱ جور باشه! واقعا این حرفا اگه زن سالاری نیست پس چیه؟ همه حقوق برابر، اما ما میتونیم و حق داریم سربازی نریم اما شماها باید برید! (دوستان دوباره با ایران قاطی نکنید، الان دارم راجع به فنلاند حرف میزنم)

    – خانم گلنوش! ۷ سال در بلژیک و سوید زندگی کردم! تبعیض مثبت و سهمیه بندی برای دختران در رشته های مهندسی خیلی خیلی زیاده! در سوید وقتی برای پوزیش دکتری رقیبت یه دختر باشه، خودِ سویدی ها میگن پوزیش رو از دست دادی، تلاش بیخودی نکن!

    – خانم های عزیز، خانمی که لیسانس یا فوق لیسانس یا دکتری داره، حاظر با اون مثال هایی که زدید (مغازه دار و …) ازدواج کنه؟

  25. من ولی واقعا هنوز تعجبم زایل نشده! من واقعا نمی فهمم! بلاخره سکسیسم یعنی چی؟! برابری حقوق یعنی چی؟!
    چطوری میشه همه حقوق برابر باشه، اما خانم فنلاندی که ازدواج می کنه دیگه لازم نیست بره سربازی؟ این مشخصا سکسیسم نیست آیا؟!!!!! یعنی امنیت اون خانم در پادگان های فنلاند تامین نیست که بخواد بره سربازی؟
    تبعیض مثبت به طور اتوماتیک برای مردِ فنلاندی میشه تبعیض منفی! متوجه هستید دیگه؟ خواهشا و خواهشا یه لحظه ایران رو فراموش کنید! فنلاند رو در نظر بگیرید! وقتی فرصت های تحصیلی برابره، قوانین ازدواج برابره (و حتی بعضی جاها به نفع زنانه)، وقتی فرصت های شغلی برابره، آیا سربازی اجباری برای مردان باعث نابرابری نمیشه!

    من فقط می خوام بدونم به نظر شما خانم ها، در شرایط کاملا برابر، میشه بازم بگیم مردان ۱ سال برن سربازی اجباری و زنان نرن؟

    شخصا اگر قرار باشه همچین قانونی (مثل چیزی که برای فنلاند هست) رو بپذیرم، در شرایطی می پذیرمش که جای دیگه امتیازی به من داده بشه.

  26. در ضمن اون رتبه ۱۳۷ از ۱۴۲ یه جوکه! خواهشا هر آماری رو چشم بسته نپذیرید! آخه ایران جایگاهش از عربستان باید بدتر باشه!؟ وضعیت زنان در ایران خوب نیست، اصلا هم خوب نیست، اما این رتبه بندی رو اصلا نمیتونم بپذیرم.

  27. اقای رضا شما میتوانید خودتان زحمت آمارگیری را بکشید ورتبه کشور مارا استخراج بفرمایید این گزارش مجمع جهانی اقتصاداست که برابری زن ومرد را در همه زمینه های اقتصادی بهداشتی آموزشی وسیاست به تفکیک ارزیابی میکندمثلاایران طبق همین گزارش در بهداشت رتبه ۸۹راداردکه خوب وضعیتش نسبت به بعضی کشورها بهتراست اما در اقتصادوسیاست رتبه مان همان ۱۳۹و۱۳۵ است که آهان راستی گفتید عربستان عربستان در سالهای گذشته اتفاقا برای بهبود اوضاع زنان تلاشهای چشمگیری کرده از جمله استخدام زنان در ادارات که تا قبل از آن حتی زنان به عنوان ارباب رجوع هم نمیتوانستند آنجا بروند بورسیه تحصیلی به زنان با استعداد تلاش برای فراهم کردن شغل برای آنان و…..ولی در سالهای گذشته وضعیت زنان در کشور ما روزبه روز بدتر میشود این دیگر واضح است وفقط کسی که خودرا به خواب زده باشد میتواند انکارکند.بازهم میگویم در شرایطی که اینهمه تبعیض علیه زنان وجود دارد اعمال خدمت اجباری به هرشکل ممکن برای زنان یا ایجاد محدودیت در کنکور و دانشگاه آنان واقعا جنایت است سربازی زنان یا همان خدمت اجباری وقتی میتواند برای زنان مطرح باشد که قوانین طلاق ارث دیه تمکین ونگهداری وتصمیم گیری برای فرزند و همچنین منع حجاب اجباری و دستیابی کاملا برابر به فرصتهای شغلی واموزشی وسیاسی تا بالاترین رده برای زنان فراهم باشداینرا میگویند شرایط برابر نه آنچه در کشور ماست به عنوان مثال اعطای بورسیه به دختران در ایران انجام نمیگیرد مگر اینکه ازدواج کنندودر معیت (همراه همسرشان باشند)وحالا موارد دیگر از این دست که گفتم .اگرهم زنان متاهل از سربازی معاف میشوند برای سیاستهای تشویقی افزایش جمعیت است که اگر خانوم متاهلی خواست باردار شودمشکلی نداشته باشددر نظر داشته باشید که زنان رنج بارداری وزایمان را بیشتر به خاطر شوهران تحمل میکنند(درهمه جای دنیا نام خانوادگی پدر در شناسنامه میرودپس برابری کامل اتفاق نیفتاده)پس اگر زن متاهلی از سربازی معاف و باردارشود کودکی به نام یک آقای شوهر به دنیا میاید.درضمن در همان اروپا هم که زنان در همه عرصه ها به شکل تقریبایا کاملا برابر حضور دارند هنوز مشاغل نظامی مردانه است چون این مشاغل ویژگیهایی دارند که آنرا از دیگر مشاغل متمایز میکند به همین دلیل کمتر مورد استقبال زنان واقع میشودمن هم هیچوقت نگفتم زنان در ویژگیهای جسمی کاملا با مردان برابرند منظورم برابری عقل و شعور و فکر و فراگیری علم و حقوق انسانی بودبوداما مشاغل نظامی جوی دارد که با ویژگیهای جسمی خانومها چندان سازگار نیست اگر به خاطر سربازی به مردان امتیاز بدهند پس به خاطر بارداری وزایمان هم به خانومها امتیاز بدهنددر صورتیکه شرایط کاملا برابر برای زن ومرد وجود داشته باشد درآن صورتهم سربازی اجباری زنان نباید محدود به نظامیگری باشد میتوان آنهارا در عرصه های دیگری مثل تولید محصولات کشاورزی خدمات اداری وصنعتی برای دولت با حقوق سربازان استفاده کرد .اینکه دولت بگوید در فلان رشته شما را محدود میکنیم تا امنیت تضمین شود فرق دارد با مثال مهسا در مورد سربازی وامنیت دریکجا خود فرد به عنوان انسان ریسک میکند ومضرات ومزایای تصمیمش را میپذیرد اما در جایی دولت در حالیکه شرایط فراهم نیست فرد را مجبور به کاری میکند.در مورد سول آخرتان هم باید بگویم که اگر دونفر همدیگر را واقعا دوست داشته باشند مغازه دار و دکتر ندارد اتفاقا همین چند وقت پیش بود که در اخبار خواندم یک خانوم دکتر متخصص با آقای مرغ فروش ازدواج کرد. برای شخص بنده مهم درک و فهم وشعور طرف است نه تحصیلات که البته تحصیلات الزاما شعور نمیاورد.درضمن شما طوری صحبت میکنید که گویا زنان فقط برای ازدواج به وجود آمده اند!البته اینقدر تحصیلات دختران شما را نگران نکند چون هنوزبه آن سطح نرسیدیم مخصوصا در تحصیلات تکمیلی هنوز اکثریت با آقایان است .در کارشناسی هم که اینهمه صندلی خالی وجود دارد قطعا کسی بی نصیب نمیماند وهرپسری میتواند وارد دانشگاه شود اما قطعا پذیرش افراد در رشته محلها باید براساس شایستگی باشد نه چیز دیگر به عبارتی رتبه بهتر رشته ودانشگاه بهتر.حرف من این بود که در جامعه ای که زنان حتی در بهره مندی از نورآفتاب هم با مردان یکی نیستند وتنها راه پیشرفتشان دانشگاه است نه خدمت اجباری منطقیست ونه محدودیت پذیرششان در دانشگاه بلکه هر دو ظلم است .

  28. من واقعا دهانم باز موند از جواب شما! اصلا انگار متن من رو نخوندید!
    تا اونجایی که من میدونم این رنکینگی که ارایه شده در رابطه با میزان پیشرفت و پسرفت نیست! که بگیم ما پسرفت داشتیم یا عربستان پیشرفت! رنکینگ شرایط فعلیست! و شرایط فعلی زنان ایرانی از هر نظر از زنان عربستانی بهتره! این که شما هر آماری از مجامع جهانی بیرون میاد رو چشم بسته می پذیرید و اصلا هم فکر نمی کنید که شاید تحت تاثیر سیاست آمارها بایاس شده باشه دیگه دست خودتونه!!
    بنده واسه بار ۱۰۰۰ میگم که نمی گم واسه دخترها سربازی اجباری بگذارن! به کامنت قبلی رجوع کنید!
    شما دوباره مثال زدید از نابرابری و اینا! من گفتم در فنلاند هم که همه مسایلی که اشاره کردید اکیه چرا یک امر اجباری برای مردان باشه و زنان نه؟ مزایایی که میگید برای بارداری باید باشه در فنلاند و به خصوص سوید به اندازه کافی وجود داره! من فقط سوالم این بود در شرایط کاملا برابر مثل فنلاند، آیا موافقید که سربازی “اجباری” برای مردان باشه و برای زنان نه؟ این عدالته؟
    بنده از کجای حرفم این میاد که زنان فقط برای ازدواجن؟!!! ازدواج دو طرفس! چقدر بدبینید! در هر جامعه ای اگر اختلاف شدید تحصیلاتی بین زن و مرد پدید بیاد مشکلات برای ازدواج ایجاد میشه. این که سال‌ها مردان تحصیلات بیشتری داشتن هم مشکلاتی رو در زندگی ایجاد می‌کرد و می‌کنه. این هم که فقط دوست داشتن مهمه کاملا یه حرف احساسیه. پیشِ هر مشاور ازدواجی برید اینو رد می کنه. خیلی هم کم پیدا میشه که اختلاف فاحشی بین تحصیلات زن و مرد باشه.تحصیلات شعور نمیاره اما مگه همه چیز به شعوره؟ کسی که ۱۰ سال محیط دانشگاهی بوده با کسی که ۱۰ سال توی بازار بوده نمیتونه زندگی بکنه. من نمی‌گم بازاری بده، دانشگاهی خوب، اما این دو قشر تفاوت‌های زیادی دارن و زندگی واسشون سخت میشه.
    در ضمن من تجربه شخصی که در دانشگاه داشتم، تقریبا همه دخترهایی که میشناختم، اگر چه دانشگاهی بودن و سنتی هم نبودن، اما اصلا حاضر نبودن با پایین تره خودشون ازدواج کنن و بر عکس پسرا دوست داشتن با پایین تره خودشون ازدواج کنن. تفکر هر دو طرف باید در دراز مدت با کارِ فرهنگی عوض بشه.

    بازم میگم، حرف من اینه که فرصت برابر برای ورود به دانشگاه برای پسر و دختر فراهم بشه (عدالت در رقابت) و این که قرار دادن مشکلات جنسیتی در مقابل هم نتیجه خوبی نداره (ما مشکلِ حجاب دارین شما هم باید یه مشکلی مثل سربازی داشته باشید! یا این که به جهنم که مشکل سربازی دارید، به ما چه!!)

  29. مرد ژاپنی با همسرش به ایران امده بود که روسری برسرکرده بود وقتی علت را پرسیدند گفت برای همدردی با همسرم که مجبوربه این کاراست .زمانیکه زنان سربازی به شکل سپاه دانش داشتند نیروی دریایی دانشجوی دختر جذب واستخدام میکرد(عکسهایش موجوداست).تصورنکنید اگر دختران ایرانی خدمت اجباری داشتندحقوق برابر داشتند همانطورکه الان سن مسئولیت کیفری یک دختر از۹سالگیست اما در ازدواج حتی اگر۳۵ساله هم باشدبه اجازه پدر احتیاج است .موقع ارتکاب جرائم مغزوقلبش مثل مردان کارمیکندوحتی زودترازمردان میفهمداماهنگام تشخیص مصلحت زندگی مغزی پوک وقلبی احساساتی دارد.یاهمان مسئولیت یکسانی که خواهروبرادر در حمایت ازپدرومادر ودرعین حال ارث نصف خواهر.(شرط ضمن عقد حق طلاق هم قابلیت اجر اندارد مگراینکه مرد در مورد طلاق به همسرش وکالت دهد).عدالت در رقابت یعنی عدالت در شرایط برابر خوب مگر سایر شرایط زنان با مردان برابراست که در این یک مورد ادعای برابری بتوان داشت؟البته آن شرایط نابرابر خودبه خود براین یک مورد(کنکور)هم تاثیرگذاراست.همان حجاب اجباری یا…..گفتم که آماردانشجویی وزارت علوم درسال۸۹را(یعنی قبل از اینکه سهمیه بندی با این شدت انجام شود) واین آمار چیزی نیست که نگرانی از شکاف تحصیلی زن ومرد را به وجود آورد ضمن اینکه باید در نظر داشت دختران برخلاف پسران راههای کمتری دارندبه عبارتی تنها راهشان دانشگاست.اینکه گفتم زنان عامل به وجود آورنده سربازی مردان نیستند که بشود به خاطر سربازی از آنها غرامت گرفت عین حقیقت بود والبته قوانین نا برابر علیه زنان رادرواقع آقایان وضع کرده اند حالا یا حاکمان یا…..نمیشود در جامعه ای که زنان ارثشان نصف است موظف به تمکین خاص وعام از شوهرند ازدواجشان با اجاز%D

  30. عرض کردم شما میتوانید با استفاده از مستندات معتبر میزان دسترسی زنان در کشورهای مختلف به فرصتهای آموزشی بهداشتی اقتصاد وسیاست را ارزیابی و رتبه ما راهم استخراج بفرماییدبا جوزدگی که نمیشود.بله مطابق منطق شما حالا که سازمان نظام وظیفه حاضر نیست سربازی اجباری را حذف کند پس باید یا درکنکور به پسران سهمیه داد یا برای دختران هم خدمت اجباری گذاشت یا اینکه بعداز ۲سال از شرکت در کنکور منع شوند(که البته بعداز ۲سال شکست در کنکور انگیزه ای برای ادامه نمیماند)تا عدالت در رقابت برقرارشود ولی یادتان باشد که این میشود عدالت مردانه وآنوقت برای اینکه عدالت در رقابت برای زنان هم رعایت شود باید برای مردان هم حجاب اجباری گذاشت تا مردان و زنان در شرایط برابر یا عادلانه رقابت کنندنمیشودیکی در گرما وسرما در جلد باشد دچار مشکلات شود حتی بخاطر همین حجاب اجباری مجبوربه انتخاب رشته های تئوریک شود ودیگر مشکلات اما دیگری آزادانه فعالیت کند(نهایت محدودیتش پوشیدن پیراهن باشد) وخوب از آنجایی که فعلا نمیتوان مشکل حجاب اجباری را حل کردپس برای برقراری عدالت در رقابت باید این محدودیتهارا برای پسران هم بگذارندتا هردو در شرایط برابر فعالیت کنند.حالا من حجاب اجباری را به عنوان یکی از دهها مشکل زنان مثال زدم وگرنه مشکلات محدودیتهای دیگری هم دارند زنان که خوب تاوقتی که آنها رفع نشده پس برای برقراری عدالت باید مشابه همانهارا برای مردان هم وضع کرد وگرنه عدالت رعایت نمیشود.

  31. متاسفانه دوستان دارن یک جنگ رو تصور می کنن! مردانِ شیطان‌صفت، قوانینی وضع کردن و زنان هم هیچوقت! هیچ تاثیری در هیچ چیز نداشتن! بعدش حالا من و خیلی از دوستانی که هیچ نقشی در این قضیه نداشتیم و تازه حدود ۳۰ سال پیش به دنیا اومدیم اصلا به جنبشی که مدعی حقوق برابر برای هر دو جنسه و معتقده که جنسیت زدگی باید از بین بره نباید اعتراض کنیم که چرا از هر دو مظاهرِ سکسیسم نمی‌نویسید! دقت کنید! فقط این که چرا نمی نویسید! حالا چرا؟ چون خانم‌ها این قوانین رو وضع نکردن! یعنی در دنیای ایده‌آل آینده شما، زنان فقط به قوانین ضد مردی اعتراض می‌کنند که زنان وضعش کردن و نتیجه این که منم فقط به قوانینی اعتراض می‌کنم که که ضد زن باشند و مردان وضعیش کرده باشند! یعنی اگر خانم آلیا و دوستان قانون ضد زن تبعیض کردن، می گم به من چه! مردان در تصویبش نقشی نداشتند!
    نکته دیگه هم همونی بود که مجری VOA توی مصاحبه با علی عبدی گفت (که لینکش رو دیدم) و خانم گلنوش هم همونو میگن! یعنی تلاش برای برابر کردنِ تبعیض ها! حالا متر شما واسه این تبعیض‌ها چطوریه؟ شما راحت میگی حاضری سربازی بری اما حجاب اجباری نداشته باشی، منم به خدا، به جان عزیزترین کسام، حاضر بودم همیشه روسری سر کنم ولی اینطوری این دو سال همه برنامه هام رو به هم نریزه! اینطوری که نمیشه آخه، بازم میگم، هر دو جنس باید تلاش کنند تبعیض‌ها در کلیه سطوحش برای هر دو جنس برداشته بشه.

    من خیلی روشن حرفام رو میزنم اما دوستان اون چیزی که دوست دارن رو می خونن! من گفتم سهمیه‌بندی در رشته‌هایی باشه که تعادل به طور وحشتناکی به هم ریخته، چه این که ۹۰% دختر باشن یا برعکس. و در رابطه با رشته‌های پزشکی از دختران تعهد گرفته بشه که در مناطق محروم طرحشون رو بگذرونن و از این قضیه فرار نکنن که کشور با مشکل کمبود پزشک مناطق محدوم مواجه بشه و اگر تعهد نمیدن، در کوتاه‌مدت سهمیه بندی بهترین راهه. (دقت کنید گفتم اگر!)
    و کلا این که دختران بعد از این که بار دوم کنکور دادن، در ادارات دولتی و قسمت‌های دفتری نیروهای مسلح خدمات با حقوق پایین انجام بدن. بعدش دوباره کنکور بدن. اگر هم به قول شما انگیزه‌ای نمی ماند که بازم این طرحی که من میگم به ضرر کسی تموم نمیشه! اتفاقا باعث میشه دخترانی که انگیزه ندارن وارد ادارات دولتی بشن و البته حقوق ۸۰ یا ۱۰۰ هزار تومانی (که شما گفتید خیلی دخترا آرزوشونه!) بگیرن. پس دیگه بحث و مشکل کجاست!؟