بیدار زنی: ممکن است در زندگی هر فردی پیش بیاید که از طرف شخص دیگری، مورد مزاحمت جنسی قرار بگیرد. این مزاحمت میتواند تلفنی باشد یا حضوری، میتواند در خانه، خیابان یا در محیط کار روی دهد و در حد نگاههای آزاردهنده، چند کلمهی ناپسند یا بسیار جدیتر باشد؛ اما نتیجهی همهی این مزاحمتها، از بین رفتن امنیت، آرامش روانی و واردکردن خدشه به شخصیتِ فرد آزاردیده است.
آزار خیابانی ازجمله مزاحمتهایی است که معمولاً زنان با آن مواجه هستند یا از مواجهشدن با آن میترسند. طبق نتایجِ طرح نیازسنجی اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی زنانکشور، یکی ازعمدهترین مسائل و مشکلات زنان، کمبود امنیت است. چهبسا اینامر سبب محدودتر شدن فعالیت زنان در محیطهای عمومی شده وحضور آنها را بهعنوان یک شهروند فعال درشهر با مشکل مواجه میکند. احساسِ ترسِ زنان از حضور در مکانهای عمومی، نهتنها دسترسی آنها را به فضاهای عمومی محدود و عدالت شهروندی را مخدوش میکند؛ بلکه باعث میشود این مکانها بدون حضور آنها، ناامنتر و پرخطرتر شود. از همین رو، لازم است آگاهی عمومی در این زمینه بالا برود و برای افزایش امنیت حضور زنان در مکانهای عمومی اقدامهایی انجام شود. هرکدام از ما باید در این زمینه مسئول و متعهد باشیم و تلاشی در حد توان خود انجام دهیم. همین حالا زمان عمل است.
ما نیز با تدوین و انتشار این کتابچه بر آن شدیم تا راهکارهای فردی و جمعیِ سادهای را برای پیشگیری و کاهش آزارهای خیابانیِ روزمره علیه زنان معرفی کنیم تا شاید کسانی که با این نوع خشونتها روبهرو میشوند یا شاهد آن هستند، بتوانند با آگاهی بیشتر به دنبال راهکارهای عملی برای مقابله با آن باشند. در این کتابچه که با همکاری گروههای «بیدارزنی (تا قانون خانواده برابر سابق)» و «خشونت بس» تهیهشده است، سعی کردهایم از تجربههای موفق فعالان و گروههای اجتماعیِ دیگر استفاده کنیم. به شما نیز پیشنهاد میدهیم با پخش این دفترچه به گسترش آگاهی برای مقابله با آزار خیابانی یاری کنید.
نسخه پی دی اف کتابچه آموزشی خیابان باید امن باشد
نسخه پی دی اف جلد کتابچه آموزشی آزار خیابانی -طراح : رها عسگری زاده
هرگونه نظر و پیشنهاد شما می تواند به بهتر شدن محتوای کتابچه در آینده کمک کند. برای ارائه نظر و دریافت اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.
(آدرسهای تماس با «بیدارزنی» (تا قانون خانواده برابر سابق
www.bidarzani.com
آدرسهای تماس با «خشونت بس
www.basast.org