سال گذشته، به مناسبت دوم آوریل روز جهانی پذیرش اوتیسم، اولین کتابچه از مجموعه کتابچههای مطالعات انتقادی معلولیت با عنوان دو مکتوب ترجمه و در سایت بیدارزنی منتشر شد که شامل ترجمه سخنرانی «به خاطر ما ماتم نگیرید» از جیم سینکلر و فصل اتوبیوگرافیک پایاننامه جودی سینگر بود. دومین مجلد این مجموعه، نگاهی است به اوتیسم با توجه به پژوهشهای تجربی کیفی و کَمّی و نظریههای جدید و از منظر مدل اجتماعی معلولیت و پارادایم تنوع عصبی (نورودایورسیتی).
بیدارزنی: زهراء علي، استادیار جامعهشناسیِ دانشگاه راتگرز در نیوارکِ ایالت نیوجرسی است. او در پژوهشهای خود پویاییهای زنان و جنسیت، جنبشهای اجتماعی و سیاسی...
شهر به مکانی پرتناقض با گفتمان تکصدایی مردانه همراه با مناقشاتی بر سر دسترسی و حضور زنان در فضای عمومی بدل شده است. از یک سو نظام حاکم مردسالار سعی دارد زنان را به عرصهی خصوصی سوق دهد از سوی دیگر شاهد چانهزنی و مقاومت زنان برای تحمیل خود به فضا هستیم.
به مناسبت هشتم مارس و به دلیل گستردگی شعلههای جنگ و درگیریها که این روزها از گوشه و کنار جهان زبانه کشیده است و هزاران نفر را در سراسر جهان آواره کرده است؛ پروندهای را با عنوان «زنان، جنگ و پناهندگی» در هفته پیش رو منتشر خواهیم کرد که طی آن، پیامدهای جنگ بر زنان و تجربه آنها از آوارگی و پناهندگی بررسی میشود.