ایونا: رئیس فراکسیون روحانیون حجاب را نشانه و اثر بیرونی خصیصه معنوی و درونی عفاف دانست و تأکید کرد: یکی از مهمترین دلایل بروز ناامنی و آسیبهای اجتماعی وجود افرادی در جامعه است که عفاف و فرهنگ حفظ و رعایت عفاف در آنها نهادینه نشده است.
“محمدتقی رهبر” در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت با تأکید برلزوم وجود حجاب و عفاف در بطن جامعه گفت: عفاف صفت نفسانی و روحانی است که ریشه در جان و روح انسان دارد و در کنار شجاعت، عدالت و حکمت، سرمایه تمامی فضیلتهای عالم اخلاق محسوب میشود.
نماینده مردم اصفهان در تشریح ابعاد عفاف اظهار داشت: عفاف، خویشتن داری با علائم و نشانههای رفتاری و گفتاری است و وجود آن بستگی به وجود نشانههای آن دارد. بنابراین حفظ عفاف بدون رعایت نشانههای آن ممکن نیست. عفت نمی تواند یک امر صرفاً درونی باشد و هیچ علامت بیرونی نداشته باشد.
رهبر با بیان اینکه اثر عملی عفاف و وجود این خصلت در روح انسان، در سیما، گفتار، رفتار و پوشش فرد دیده میشود، تصریح کرد: عفاف صرفا یک ویژگی درونی و عاری از ظهور و بروز بیرونی نیست، بلکه وجود عفاف در نفس و روح انسان از روی رفتار و گفتار و پوشش فرد قابل مشاهده است.
رئیس فراکسیون روحانیون حجاب را نشانه و اثر بیرونی خصیصه معنوی و درونی عفاف توصیف کرد و ادامه داد: دلیل این همزمانی و توأمان بودن حجاب و عفاف آن است که حجاب و عفاف ارتباط تنگاتنگی با هم دارند و جداییناپذیر هستند. در واقع میتوان گفت عفاف ریشه و سرمنشأ حجاب است و ریشه و بنیاد عفاف نیز ایمان و تقوای فرد و درجه تعالی روحی و معنوی اوست.
وی افزود: اثر وجود عفاف در روح و جان فرد، رعایت حجاب و پوشش مناسب در بعد بیرونی است. در واقع میتوان گفت عفاف پوشش معنوی و حجاب پوشش ظاهری افراد است.
رهبر وجود خصیصه عفاف در روح و بطن انسان را بر رفتارهای اجتماعی اثرگذار دانست و تأکید کرد: یکی از مهمترین دلایل بروز ناامنی و آسیبهای اجتماعی وجود افرادی در جامعه است که عفاف و فرهنگ حفظ و رعایت عفاف در آنها نهادینه نشده است.
وی ادامه داد: بسیاری از افراد جامعه در ظاهر حجاب دارند، هرچند این حجاب چندان با معیارهای حجاب واقعی مطابقت نمیکند، اما حجاب در حداقل میزان ممکن آن در جامعه وجود دارد. اما بسیاری از این افراد عفاف را که ریشه و بنیاد حجاب است در درون خود تقویت نکردهاند و همین تزلزل عفاف و ایمان و پاکدامنی در درون افراد است که بسیاری از آسیبها و ناامنیهای اجتماعی را رقم میزند.
رئیس فراکسیون روحانیون در پایان تأکید کرد: یکی از دلایل و اصولا فلسفه کنار هم قرار گرفتن دو واژه عفاف و حجاب، ناظر بر کار ظاهری و کار معنوی و فرهنگی و درونی به صورت همزمان است. به این معنا که برای گسترش و تقویت فرهنگ حجاب و پوشش متعالی ظاهری، باید کارها و اقدامات ظاهری انجام شود و با کارهای سلبی و ایجابی و برخورد با بدحجابی و بیحجابی، فرهنگ حجاب و پوشش مناسب در جامعه رواج یابد. اما مهمتر و اساسیتر از این کار ظاهری، کار فرهنگی و ریشهای است که موجب تقویت عفاف و ایمان در روح و دل افراد میشود.