{{خبرگزاري بين المللي زنان :}} عضو هيات رييسه كميسيون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به اينكه متاسفانه ميزان شيوع افسردگي و بيماريهاي روحي و رواني در ميان دختران و زنان بيشتر از آقايان است، تاكيد كرد: دولت و مجلس بايد در راستاي كاهش مشكلات روحي و رواني زنان تلاش كنند.
انوشيروان محسنيبندپي ، مرگ و مير مادران در زمان تولد و دوران بارداري را از جمله مسايلي دانست كه از ديرباز در حوزه زنان مطرح بود و تصريح كرد: خوشبختانه ميزان مرگ و مير مادران در حين تولد و دوران بارداري از 150 در صد هزار به شاخص مطلوب حدود 24 در صد هزار رسيده است.
وي ضمن ابراز خرسندي از تحقق اهدافي كه توسعه هزاره سوم “NDG ” در زمينه مرگ و مير مادران در دوران بارداري و هنگام تولد مشخص كرده، گفت: يكي از اهداف مهم در حوزه سلامت زنان رساندن كاهش مرگ و مير مادران به 15 در صد هزار است كه هنوز محقق نشده و متاسفانه هنوز هر روز به طور متوسط در كشور يك زن باردار جان خود را از دست ميدهد اما كاهش چشمگير مرگ و مير مادران يكي از مهمترين اقداماتي است كه در حوزه بهداشت و سلامت زنان صورت گرفته است.
نايب رييس كميسيون بهداشت و درمان مجلس يكي ديگر ازموفقيتهاي كسب شده در حوزه زنان را افزايش اميد به زندگي دانست و خاطرنشان كرد: در حال حاضر اميد به زندگي در ميان زنان به 72 سال رسيده است كه ولي عليرغم همه اينها يكسري مراقبتها و اقداماتي وجود دارد كه در جامعه زنان بايد مورد توجه بيشتري قرار گيرد، مثلا هنوز افسردگي در دختران و زنان بيشتر از آقايان است كه در اين زمينه بايد تلاش شود تا مشكلات و مسايلي روحي و رواني كاهش يابد.
محسني بندپي با اظهار تاسف از اينكه هنوز بقاياي مردسالار بودن در خانوادهها وجود دارد، گفت: مقابله با اين فرهنگ بايد نهادينه شود تا زنان از فشار و سختيها خارج شده و بتوانند به راحتي زندگي كنند.
به گفته وي، مشاركت گرفتن جامعه از توانمنديهاي زنان كه نيمي از جمعيت كشور را تشكيل ميدهند بايد مورد توجه مسوولان قرار گيرد، مشاركت به معناي انتخاب زنان به عنوان مدير و وزير نيست بلكه به معناي استفاده از ظرفيت و توان علمي، فيزيكي، فرهنگي، سياسي، اقتصادي و اجتماعي اين قشر از جامعه است، بايد فضايي فراهم شود كه از وجود زنان به عنوان نيمي از جمعيت كشور استفاده شود.
نايب رييس كميسيون بهداشت درباره افزايش مرخصي زايمان اظهار كرد: 6 ماه زمان خوبي است و شايد اگر بيشتر شود باعث ايجاد گسست ميان حرفه زنان و محيط كاري آنها شود اما به طور كلي نظر كميسيون در خصوص هر طرح يا لايحهاي كه در رابطه با برخورداري زنان از حقوق اجتماعي، فرهنگي و سياسي و ارتقاي سلامت باشد كلا موافق است.