ایسنا: يك وكيل دادگستري گفت: قوانين ما در مورد حمايت از كودكان كامل نيست و ناهنجاريهايي كه در جامعه وجود دارد بيشترين فشار را به ضعيفترين قشر جامعه وارد ميكند.
فريده غيرت در گفتوگو با خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گفت: قوانين ما، در مورد حمايت از كودكان كامل نيست و از طرفي ناهنجاريهايي كه در جامعه وجود دارد بيشترين فشار را به ضعيفترين قشر وارد ميكند كه كودكان هستند.
وي با تاكيد بر نيازمندي حمايت از كودكان در جامعه افزود: كودكان به عنوان ضعيفترين قشر جامعه نيازمند حمايت بيشتري هستند زيرا آنها توان حمايت از خود را ندارند. حمايت بايد از طرف قانونگذار، مجريان قانون و تمام كساني كه با مسائل جامعه سر و كار دارند، صورت گيرد.
غيرت در ادامه با اشاره به كافي نبودن مجازاتها، خاطر نشان كرد: شكنجههايي كه به كودكان وارد ميشود انواع مختلفي دارد و اگر كودكان مورد آزار جمعي و روحي توسط والدين برسند، مجازاتهايي در اين خصوص تعيين شده است كه كافي نيست.
وي همچنين گفت: تعريفي كه ما در كشورمان دربارهي كودك داريم با تعريفي كه كنوانسيون حقوق كودك ارائه كرده تفاوت به سزايي دارد. كنوانسيون، افراد زير 18 سال را كودك اعلام كرده است، هر چند در كشور ما اگر افراد زير 18 سال مرتكب خلافي شوند در زندانهايي به عنوان كانون اصلاح تربيت نگهداري ميشوند ولي تعريف ما از تعريف كنوانسيون حقوق كودك متفاوت است.
غيرت دربارهي كار كردن اطفال زير 12 سال خاطر نشان كرد: به كارگيري اطفال زير 12 سال در يك كارگاه، آزار تلقي ميشود و مجازات تعيين شدهاي دارد. بنابراين ميتوان نتيجه گرفت كه قوانين ما كامل و كافي نيست و علاوه بر اين در اجرا نيز با مشكل مواجه هستيم.
وي دربارهي راهكارهاي اعمال درست قوانين گفت: براي اينكه قوانين به اجرا دربيايند و ضمانت اجرايي قوي داشته باشند، در مورد كودكان هم مانند ساير مسائل بايد فرهنگسازي شود زيرا آيندهي يك كشور در دست كودكان است و آنها آيندهسازان كشور خواهند بود.
غيرت با تاكيد بر محدود كردن كنترل والدين بر فرزند افزود: در مورد تربيت كودكان بايد اختيارات والدين به خصوص پدر را محدود كرد و تصدي در حقوق كودكان به دست والدين بايد كم و كنترل شود در غير اين صورت باعث به وجود آمدن مشكلاتي خواهد شد.
اين وكيل دادگستري دربارهي اظهار بعضي والدين به تربيت فرزند از راه تنبيه بدني گفت: در اين مورد قوانين ما دچار اشكال است و نياز به تغيير دارد. اينكه پدر، خود را مالك فرزند و دارنده اختيار تام بداند غلط است زيرا آنها در جواب شكنجهي كودكان خود ميگويند ما ولي طفل هستيم و اين حق را داريم، اما بايد دانست ولايتي كه به آنها داده شده، ولايت مطلقه نيست.
غيرت با اشاره به ريشهاي عمل كردن پديده كودك آزاري در جامعه اظهاركرد: ريشهاي عمل كردن به معني فرهنگسازي است. يعني از ابتداي امر، مسائل را بررسي كنند و قوانين مربوط به كودكان بايد مورد بازنگري قرار گيرد. اين تغييرات بايد از پايه صورت گيرد و نبايد فقط ظاهر قانون را رنگ و لعاب دهيم!
وي در پاسخ به پرسشي مبني بر اينكه عوامل تشديد كودكآزاري چيست، گفت: از جمله عوامل تشديد كودكآزاري را ميتوان به دو عامل اقتصادي و اعتياد تقسيم كرد كه اعتياد عامل بسيار موثري است و اگر بخواهيم اين مساله را ريشهيابي كنيم، ريشهي همهي آنها فقر فرهنگي و اقتصادي است.
غيرت در پايان دربارهي حقوق كودكان در ازدواجهاي مجدد اظهاركرد: ازدواجهاي مجدد معضل بسيار بزرگي است كه گريبان خانوادهها را ميگيرد و ضرر مستقيماش متوجه فرزندان است زيرا فرزند از يك محبت مستقيم محروم و دچار كمبودهاي زيادي خواهد شد.