خبرگزاري فارس: عضو فراكسيون زنان مجلس به تشريح آخرين وضعيت لايحه حمايت از خانواده پرداخت و گفت: پس از اينكه ايرادات لايحه حمايت از خانواده رفع شود، در صحن علني مجلس بررسي خواهد شد.
فاطمه رهبر در گفتوگو با خبرنگار زنان باشگاه خبري فارس «توانا» درخصوص آخرين تغييرات لايحه حمايت از خانواده اظهار داشت: كميسيون قضايي مجلس بعد از بحثهاي متعدد در زمينه لايحه حمايت از خانواده، موارد متعددي را به آن اضافه كرد.
* ماده مربوط به مهريه متعارف حذف شد
رهبر ادامه داد: ماده مربوط به تعيين ميزان مهريه متعارف حذف شد چرا كه مهريه حقي است كه اسلام براي زنان پيش بيني كرده است و ما نميتوانيم حدي را براي آن تعيين كنيم؛ از سويي براي جلوگيري از تعيين مهريههاي سنگين بايد بستر سازي فرهنگي در جامعه داشته باشيم.
وي افزود: درخصوص عقد موقت نيز مواردي به لايحه حمايت از خانواده اضافه شد و آخرين تغييرات آن به اين صورت بود كه در صورت بارداري زن، ازدواج موقت بايد ثبت شود چرا كه اين امر موجب هويت پيدا كردن فرزندان متولد از ازدواج موقت ميشود همچنين در صورت توافق طرفين و شرط ضمن عقد ثبت ازدواج موقت ضروري است.
* 10 شرط به مرد اجازه ازدواج مجدد ميدهد
عضو فراكسيون زنان مجلس درخصوص ازدواج مجدد دائم مردان عنوان كرد: ماده 23 لايحه حمايت از خانواده كه به ازدواج مجدد دائم مردان اشاره ميكند در صورت 10 شرط به مرد اجازه ازدواج مجدد را ميدهد.
وي اضافه كرد: اين شروط شامل «رضايت همسر اول»، «عدم قدرت همسر اول به ايفاي وظايف زناشويي»، «عدم تمكين زن از شوهر پس از صدور حكم الزام تمكين وي«، «ابتلاي زن به جنون يا امراض صعبالعلاج»، «محكوميت قطعي زن در جرائم عمدي به مجازات حبس بيش از يك سال يا جزاي نقدي كه بر اثر عجز از پرداخت به بازداشت بيش از يك سال تبديل شود»، «ابتلاي زن به هرگونه اعتياد مضر كه به تشخيص دادگاه به اساس زندگي خانوادگي خلل وارد كند»، «سوء رفتار يا سوء معاشرت زن به حدي كه ادامه زندگي را براي فرد غيرقابل تحمل كند»، «ترك زندگي خانوادگي از طرف زن به مدت بيش از 6 ماه»، «عقيم بودن زن» و «غايب شدن زن به مدت بيش از يكسال» است كه در صورت اينكه زن به آنها مبتلا باشد، مرد اجازه ازدواج مجدد پيدا ميكند.
رهبر اضافه كرد: مقدمهاي در ماده 23 لايحه حمايت از خانواده آمده است كه تأكيد ميكند مبناي جمهوري اسلامي ايران بر تك همسري و تنظيم بنيان خانواده است و در صورتي كه ازدواج دائم مجدد توسط مرد صورت بگيرد بايد تمكن مالي و عدالت او در دادگاه محرز شود.
* “توجه به حقوق زنان و كودكان ” خواسته اعضاي فراكسيون زنان مجلس
وي با اشاره به جلسه فراكسيون زنان مجلس با رئيس مجلس اظهار داشت: در اين جلسه پيرامون لايحه حمايت از خانواده گفتوگو و عنوان شد كه اگر اين لايحه عبارت خانواده را به همراه دارد بايد صراحتاً در بخشهايي كه حالت ماهوي داشته، موادي از قانون مدني در خصوص حمايت از زنان و كودكان با صراحت و شفافيت ذكر شود چرا كه وقتي صحبت از خانواده ميشود بايد حقوق تمام اعضاي خانواده در نظر گرفته شود.
رهبر گفت: نمايندگان زن مجلس تغييرات در لايحه حمايت از خانواده به صورت توجه بيشتر به حقوق زنان و كودكان را خواستار شدند همچنين با كميته زنان و خانواده مركز پژوهشهاي مجلس جلسهاي داشتيم و خواستار شديم تا بحث و بررسيهايي را به همراه كميسيون قضايي مجلس براي در نظر گرفتن حقوق زنان و كودكان در لايحه حمايت از خانواده انجام دهند تا اين لايحه به درستي اصلاح شود و در طول مدت باقيمانده از مجلس هشتم به تصويب برسد.
عضو فراكسيون زنان مجلس ادامه داد: پس از اينكه ايرادات لايحه حمايت از خانواده رفع شود، در صحن علني مجلس بررسي خواهد شد.
* مستمري زنان بي سرپرست پس از ازدواج مجدد پرداخت ميشود
اين نماينده مجلس با بيان اينكه نمايندگان مجلس در بررسي بودجه 90، پرداخت مستمري به زنان بيسرپرست را كه اقدام به ازدواج ميكنند تصويب كرد، گفت: در برخي موارد زنان بي سرپرست مشكلات مالي داشته يا بايد تحت پوشش كميته امداد قرار ميگرفتند و اگر از همسر سابق خود مستمري داشتند براي اينكه مستمريشان قطع نشود مجبور بودند تا ازدواج نكنند.
وي افزود: بر اساس مصوبه مجلس مبني بر پرداخت مستمري به زنان بي سرپرست ديگر مانعي براي ازدواج آنها وجود نداشته و مشكلات مالي آنها افزايش پيدا نميكند همچنين كساني كه مستمري دريافت ميكنند در صورت ازدواج مجدد، حقوق آنها قطع نميشود و به راحتي ميتوانند براي ازدواج اقدام كنند.