ایسنا: معاون اورژانس اجتماعي بهزيستي خراسان شمالي گفت: بي بندوباري و سوء استفاده جنسي از عمده پيامدهاي فرار زنان و دختران است.
مهين حميدي در گفتوگو با خبرنگار ايسنا، افزود: سال گذشته در استان 59 مورد فرار ثبت شده است که 54 مورد از اين تعداد را زنان و دختران تشکيل دادند.
وي به 14 مورد سوء استفاده و هشت مورد بي بند و باري جنسي اشاره کرد و دستگيري، بي خانماني، طرد دختران توسط خانواده، آشنايي با دوستان ناباب و فرار و ترک تحصيل را از ديگر پيامدهاي فرار زنان دانست.
حميدي با بيان اين که از اين تعداد شش نفر به علت ضرب و شتم و شش نفر نيز به علت فقر اقتصادي دست به فرار زدهاند ادامه داد: اختلالات رواني، بي سرپرستي، اعتياد، زنداني بودن والدين، عقب ماندگي ذهني و … از ديگر علل فرار زنان است.
وي بيشترين تعداد فراريان را بين سن 18-16 سال و21 نفر عنوان کرد و افزود: 12 نفر از اين تعداد بين سن 24 – 19سال و 10 نفر ديگر نيز در گروه سني بين 15- 11 سال قرار داشتند.
اين مقام مسوول اظهار کرد: در اين ميان 34 نفر مجرد، 11 نفر متاهل، هفت نفر مطلقه، دو نفر عقد موقت و يک نفر نامزد بودند که سه نفر از اين تعداد به مدت يک ماه و بيشتر و بقيه نيز به مدت يک هفته و کمتر از خانه دور بودهاند.
حميدي با بيان اين که 10 نفر از اين افراد در ساعات اوليه فرار به منزل دوست پسر خود پناه آوردهاند افزود: تعداد 9 نفر ديگر نيز به ترمينال، هشت نفر به بهزيستي، پنج نفر به منزل اقوام، سه نفر به نيروي انتظامي و يک نفر نيز به خانه تيمي مراجعه کردهاند.
وي با بيان اين که دفعات فرار 12 نفر از اين افراد بيشتر از 3 بار و 16 نفر دو بار بوده است اظهار کرد:27 نفر نيز براي اولين بار از منزل فرار کردهاند.
حميدي با بيان اين که زنان فراري پس از رجوع به اورژانس اجتماعي تحت مشاوره قرار گرفته و به خانوادههاي خود بر ميگردند ادامه داد: اگر خانوادهها صلاحيت لازم را نداشته باشند اين افراد به بستگان درجه يک و در صورت نبودن اين بستگان در بهزيستي نگهداري ميشوند.
وي نگهداري، مشاوره، حرفه آموزي و کاريابي را از خدمات مرکز به اين افراد عنوان کرد و افزود: در حال حاضر 232 نفر از اين افراد در خوابگاههاي بهزيستي نگهداري ميشوند.
حميدي خاطرنشان کرد: از اين آمار 137 نفر مربوط به بجنورد، 42 نفر شيروان و 32 نفر نيز مربوط به اسفراين هستند.