خبرگزاري بين المللي زنان : بانوان تيرانداز در سالي كه گذشت عملكرد پرافتخاري را از خود به ثبت رساندند.
به گزارش خبرگزاري زنان ؛ تيم ملي تيراندازي ايران در شانزدهمين دوره بازيهاي آسيايي توانست با درخشش بانوان تيرانداز در رقابت با تيراندازان 16 كشور به رتبه با ارزش ششمي آسيا در رشته اهداف ثابت دست پيدا كند.
دو مدال نقره الهه احمدي و تيم ملي تفنگ بادي 10 متر زنان و تك مدال برنز تفنگ 50 متر سه وضعيت زنان، تمام مدالهايي بود كه در اين رقابتها براي تيم ملي تيراندازي به دست آمد تا ضمن كسب نخستين مدالهاي تاريخ تيراندازي در بازيهاي آسيايي، زنان در اين افتخارآفريني سهم بسزايي داشته باشند.
مدالهايي كه براي تيراندازي ايران در گوانگجو به دست آمد علاوه بر اينكه چراغ اول مدالآوري كاروان ورزش ايران در اين رقابتها را روشن كرد، يك بار ديگر نشان داد تيراندازان زن ايران ميتوانند جوركش مليپوشان مرد بوده و حرفهاي زيادي براي گفتن در سطح بينالملل داشته باشند.
{{نخستينهاي ورزش ايران همه متعلق به تيراندازان زن}}
نخستين سهميه المپيك ورزش ايران براي مسابقات لندن 2012 توسط يك تيرانداز زن يعني مهلقا جامبزرگ در مسابقات تيراندازي قهرماني جهان مونيخ به دست آمد و افتخاري ديگر در كارنامه زنان مليپوش تيرانداز به ثبت رسيد، سپس نخستين مدال بازيهاي آسيايي توسط زنان تيرانداز كسب شد و در نهايت اين افتخارات پس از اينكه اولين ورزشكار پرمدال بازيهاي آسيايي نيز از دل تيراندازان زن كشورمان بيرون آمد، تكميل شد.
در جدول مدالآوران، چهار ورزشكار ايراني بيش از يك مدال كسب كردند. سجاد مرادي با يك طلا و يك نقره در مادههاي 800 متر و 1500 متر دو و ميداني از لحاظ ارزش مدال در صدر ورزشكاران قرار گرفت، اما از لحاظ تعداد مدال الهه احمدي در تيراندازي با 2 مدال نقره و يك برنز در صدر ورزشكاران ايراني از لحاظ مجموع مدالها قرار گرفت.
{{تبريك نايب شيخ سلمان و ليوپيونگ به فدراسيون تيراندازي ايران}}
درخشش تيراندازان زن ايران از چشم مسئولان ارشد فدراسيون جهاني و مقامات هم پنهان نمانده و نايب رئيس كويتي فدراسيون جهاني كه رياست كنفدراسيون تيراندازي آسيا را نيز برعهده دارد، همراه با وزير ورزش چين اين درخشش را تبريك گفتند.
شيخ سلمان، رئيس كنفدراسيون تيراندازي آسيا در ديدار با سيدمهدي هاشمي كسب نخستين مدال نقره ايران در بازيهاي آسيايي و صعود سه تيرانداز زن ايران به فينال اين رقابتها را به رييس فدراسيون ايران تبريك گفت و در اين زمينه عنوان كرد: “تلاش فدراسيون تيراندازي در ايران براي كنفدراسيون تيراندازي آسيا بسيار مهم و با ارزش است و قطعاً برنامه فدراسيون ايران باعث شده كه امروز زنان تيرانداز ايران بتوانند سهمي در مدالهاي آسيايي داشته باشد.”
همچنين وزير ورزش و رئيس كميته ملي المپيك چين نيز كسب مدال نقره توسط بانوان تيرانداز ايران در نخستين روز بازيهاي آسيايي گوانگجو را تبريك گفته و اين مورد را نشاندهنده توسعه ورزش در ايران دانست.
{{هاشمي: بانوان ايران نشان دادند حرفهاي زيادي براي گفتن دارند}}
رئيس فدراسيون تيراندازي ايران معتقد است بانوان تيرانداز توانمند هستند و نشان دادند كه حرفهاي زيادي براي گفتن دارند.
سيدمهدي هاشمي در گفتوگويي با فارس در اين زمينه اظهار داشت: “مدال نقره بازيهاي آسيايي در روز اول بازيهاي آسيايي 2010 گوانگجو براي ورزش ايران بسيار ارزشمند بود و چون اين مدال توسط بانوان به دست آمد ارزش آن دو چندان شد. بانوان ما توانمند هستند و نشان دادند كه حرفهاي زيادي در تمام عرصهها به خصوص عرصه ورزش براي گفتن دارند. ”
{{مردان همچنان زير سايه زنان}}
زنان تيرانداز در سالي كه گذشت روند موفقيت آميزي را پشت سر گذاشتند. از سويي ديگر مردان مليپوش باز هم نتوانستند به توفيقي دست پيدا كرده و زيرسايه زنان باقي ماندند.
البته در اين مورد لازلو سوچك، سرمربي تيم ملي تفنگ ايران معتقد است روند پيشرفت مردان در تمام جهان از زنان كندتر است. اين مورد فراگير است و مختص ايران نيست. اگر چين را نگاه كنيد، ميبينيد در تيراندازي و در رشتههاي مختلف پنج زن در حالي در كورس قهرماني جهان هستند كه تنها يك تيرانداز مرد چيني در كورس حضور دارد. به نظر ميرسد در ايران نيز همين شرايط حاكم است.
{{تحقق وعده الهه احمدي در سيدني}}
الهه احمدي، بانوي تيراندازي ايران، پس از كسب مدال جام جهاني در اردبهشتماه كه نخستين مدال در تاريخ اين رقابتها بود، بار ديگر افتخارآفرين شد.
وي اين بار توانست در بازيهاي آسيايي گوانگجو دو مدال نقره و يك برنز در بخش تيمي و انفرادي در رشته تفنگ كسب كند.
وي بين 284 ورزشكار ايراني با كسب سه مدال، عنوان پرمدالترين ورزشكار ايراني بازيها را به خود اختصاص داد.
وي در گفتوگويي با فارس در اين مورد گفت: اين مدالها مسئوليتم را سنگينتر ميكند. حالا تمام تلاشم اين است كه سهميه المپيك بگيرم كه حتما اين كار را انجام خواهم داد. يك سهميه را براي من كنار بگذاريد.
كه اين اتفاق در روزهاي نخستين سال 90 در سيدني استراليا رخ داد و احمدي دومين سهميه حضور در المپيك 2012 را كسب كرد.
با توجه به پيش رو داشتن مسابقات متعدد جامجهاني در سال 2011 ميلادي، باز هم ميتوان اميدوار بود كه زنان تيرانداز تعداد سهميههاي خود در المپيك 2012 لندن را افزايش دهند.