{{مردمک:}} موسسه آمریکایی [women deliver->http://www.womendeliver.org/]، به مناسبت صدمین سالگرد روز جهانی زن، فهرستی صدنفره از زنان و مردانی را [منتشر کرده->http://www.womendeliver.org/knowledge-center/publications/women-deliver-100/#] که طی سالهای گذشته برای بیداری زنان سراسر جهان و همچنین آگاهی دادن به آنها برای احقاق حقوق خود تلاش کردهاند.
موسسه نجات زنان، زهرا رهنورد را «هنرمند و فعال اجتماعی ایرانی و رئیس سابق دانشگاه الزهرا» معرفی کرده و او را به دلیل دفاع از حقوق زنان در جریان جنبش سبز شایسته انتخاب دانسته است.
بنابر این گزارش زهرا رهنورد، با وجود سرکوب و اختناق شدید از سوی دولت ایران، همچنان «صدای استوار حقوق زنان در ایران» است.
دو هفته است که از خانم رهنورد و همسر او، میرحسین موسوی، خبری در دست نیست و خانواده و نزدیکان او میگویند که حکومت آنان را بازداشت کرده است.
شیرین عبادی هم «وکیل و فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل» معرفی شده که به دلیل «مبارزه برای احقاق حقوق بشر در ایران» در میان صد چهره اثرگذار قرار گرفته است.
به گزارش سایت موسسه نجات زن، این افراد از میان فعالان در عرصههایی چون سلامت، حقوق بشر، سیاست، اقتصاد، آموزش، روزنامهنگاری، فرهنگ و فعالیتهای بشردوستانه انتخاب شدهاند.
شجاعت، تعهد به رشد و آگاهی زنان و توجه به نتیجه نهایی فعالیتها، معیارهایی بوده که از سوی این موسسه برای انتخاب صد چهره اثرگذار مورد توجه قرار گرفته است.
ملکه رانیا عبدالله همسر پادشاه اردن به خاطر تلاش برای آموزش دختران، لینسی آداریون برنده جایزه پولیتزر به خاطر فراهم آوردن تصاویری از زندگی زنان، کریستین امانپور خبرنگار به خاطر تهیه گزارشهایی درباره تبعیض علیه زنان در سراسر دنیا، لورا بوش همسر رئیسجمهور سابق امریکا به خاطر توجه به سلامت و توانمندسازی زنان، هیلاری کلینتون وزیر امورخارجه امریکا به خاطر دفاع همیشگی از حقوق زنان در سراسر جهان، بانکی مون دبیرکل سازمان ملل به دلیل تلاش برای سلامت زنان و کودکان، اپرا وینفری تهیهکننده و مجری تلویزیون به دلیل انتشار داستان زندگی زنان و ملندا گیتس همسر بیل گیتس به خاطر دفاع همیشگی از زنان در این فهرست معرفی شدهاند.
عبادی و رهنورد از نگاه موسسه «نجات زنان»
زهرا رهنورد در [گزارش بلندی->http://www.womendeliver.org/assets/WomenDeliver100.pdf] که به معرفی فعالیتها و شخصیت هر یک از برگزیدگان میپردازد، به عنوان یکی از چهرههای جنبش آزادیخواهی ایران معرفی شده است.
در این گزارش آمده است: زهرا رهنورد در جریان انتخابات سال ۲۰۰۹ میلادی در ایران، برای نخستین بار به عنوان همسر یک سیاستمدار به طور رسمی وارد مبارزه انتخاباتی شد و همراه با میرحسین موسوی، مرد اصلاحطلب ایرانی در مجامع عمومی حضور یافت.
این گزارش به جمعیت ۶۵ درصدی دختران ایرانی در دانشگاهها و امکان حضور زنان ایرانی در مجلس اشاره کرده و در ادامه نوشته است: با وجود این حضور پررنگ اجتماعی، زنان ایرانی طبق قانون در عرصههایی چون طلاق و تکفل فرزندان و ارث، نصف مردان حق دارند و قوانین سختگیرانه حجاب در فضای عمومی در مورد آنها اعمال میشود.
زهرا رهنورد در جریان مبارزات انتخاباتی سال گذشته از اصلاح قوانین تبعیضآمیز علیه زنان و حضور پررنگتر آنان در دولت سخن گفت و پس از آن، هنگامی که مردم در اعتراض به نتیجه انتخابات به خیابانها آمدند، خانم رهنورد و همسرش به آنها پیوستند و او به چهره جنبش سبز بدل شد.
این موسسه، شیرین عبادی را چهرهای جهانی، وکیل و فعال حقوق بشر معرفی کرده که چندین دهه را به مبارزه برای احقاق حقوق زنان، کودکان و زندانیان سیاسی در ایران صرف کرده است.
در این گزارش آمده است: شیرین عبادی، نخستین زن مسلمان برنده جایزه صلح نوبل و یکی از اولین زنان قاضی در ایران است که پس از انقلاب اسلامی فرصت قضاوت را از دست داد و از آن زمان تا کنون به وکالت اشتغال دارد. او یکی از بنیانگذاران کمپین یک میلیون امضا در ایران است که برای رفع تبعیض علیه زنان راهاندازی شده است.
زهرا رهنورد در حالی به عنوان یکی از اثرگذارترین زنان جهان معرفی شده است که طی دو هفته گذشته هیچ خبری از او و میرحسین موسوی در دست نیست.
مخالفان حکومت ایران [میگویند->http://msamad.com/story/AmirArjmand_News_Conference_In_Paris] او و آقای موسوی همراه با مهدی کروبی و همسرش از سوی حکومت ایران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدهاند، اما مقامهای ایران دستگیری آنها را تکذیب کردهاند و با وجود اینکه خانه سران مخالفان حکومت ایران تخلیه شده است، مسئولان حکومتی میگویند که رهبران مخالفان ایران در حال زندگی عادی و روزانه خود هستند.
موسسه نجات زنان
موسسه women deliver که در سال ۲۰۰۷ میلادی در امریکا تاسیس شد، در گستره جهانی و در زمینه ایجاد الزام سیاسی و سرمایهگزاری اقتصادی برای تحقق اهداف توسعه هزاره فعالیت میکند.
کاهش مرگ و میر مادران و توسعه دسترسی به بهداشت باروری یکی از مهمترین اهداف این موسسه است که در بندهایی از اهداف توسعه هزاره نیز مورد توجه قرار گرفته است.
[اهداف توسعه هزاره،->http://www.hamshahrionline.ir/news-30736.aspx] هفت هدف مشترک هستند که در سال ۲۰۰۰ در سازمان ملل بر سر آنها توافق شد. برابری جنسیتی و توانمندسازی زنان، کاهش مرگ و میر کودکان و بهبود وضعیت مادران سه هدف این توافقنامه است که مورد توجه موسسه نجات زنان قرار گرفته است.