خبرگزاري دانشجويان ايران – زاهدان: مسئول دفتر حمايت از حقوق زنان و کودکان دادگستري سيستان و بلوچستان گفت: ازدواج اجباري و ازدواج طبق ميل پدر و مادر، دليل اصلي طلاق در استان است که با وجود اطلاعرسانيها و فرهنگسازيها تنها 10 درصد آن حل شده است.
کلثوم موذن در گفتوگو با خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: 80 درصد تعدد زوجات ناشي از ازدواجهاي اجباري است و کساني که ازدواج از روي علاقه و تفاهم داشتهاند به داشتن يک زن بسنده کردهاند.
وي ادامه داد: بيکاري، فقر، اعتياد و مردسالاري شديد از عوامل مهمي است که پيامدهاي آن مستقيما متوجه زنان در سيستان و بلوچستان ميشود.
مسئول دفتر حمايت از حقوق زنان و کودکان دادگستري سيستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: مردسالاري شديد موجب شده تا زنان به اجبار مردان اقدام به خريد و حمل مواد مخدر کنند. بيش از 50 درصد از زناني که در بند نسوان به سر ميبرند از اين قبيل زنان هستند.
موذن اظهار کرد: علاوه بر تعدد زوجات و ازدواج در سنين پايين، فاصله سني نامتناسب بين زوجين از چالشهاي مهم زنان در اين استان است.
وي گفت: ازدواج در سن پايين موجب ميشود تا نوجواني که خودش نياز به مراقبت و محبت پدر و مادر دارد، مسئوليت همسر و مادر بودن را برعهده گيرد و نتواند به تحصيل و مهارتآموزي بپردازد و از عهده وظايف خودش برآيد.
مسئول دفتر حمايت از حقوق زنان و کودکان دادگستري سيستان و بلوچستان اضافه کرد: تعدد زوجات و بيعدالتي در ميان همسران نيز يکي ديگر از مشکلات زنان در استان است؛ بهنحوي كه مثلا زني که فرزند پسر دارد بيشتر مورد توجه قرار ميگيرد.
موذن خاطرنشان كرد: متاسفانه هنوز درصدي از ازدواجها و طلاقها در استان با وجود فرهنگسازيهاي مختلف ثبت نميشود. بيشترين پيامدهاي ثبت نشدن ازدواج، متوجه زنان ميشود زيرا مردان بهراحتي ميتوانند زن را رها كرده و از زير بار مسئوليت شانه خالي کنند.
وي گفت: در يکي از مناطق استان 50 درصد زنان با داشتن فرزنداني رها شدهاند و شوهران به مناطق ديگر کشور و يا کشورهاي حوزه خليج فارس رفتهاند.