عضو هيات رييسه فراكسيون زنان مجلس شوراي اسلامي ضمن اظهار بياطلاعي از طرح ادغام مركز امور زنان و خانواده در وزارت رفاه و تامين اجتماعي، گفت: اين موضوع تاكنون پيشنهاد نشده، البته تصميمگيري نهايي در اختيار مجلس است، فكر نميكنم مجلس نسبت به اين امر موافقت داشته باشد.
لاله افتخاري در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران([ايسنا->http://isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1709746])، با تاكيد بر اينكه هنوز هيچ خبري در خصوص ادغام مركز امور زنان و خانواده با وزات رفاه و تامين اجتماعي مطرح نشده است، تصريح كرد: اگرچه چنين ادغامي از يك جهت ممكن است سبب تقويت ساختار مركز امور زنان و خانواده شود اما به نظر من مركز امور زنان و خانواده و وزارت رفاه و تامين اجتماعي دو مقوله جدا از يكديگر هستند و نميتوان آنان را با يكديگر ادغام كرد.
نماينده مردم تهران در خانه ملت ادامه داد: رفاه مجزا از مسائل زنان است، چرا كه زنان ما مسايل معيشتي و رفاهي ندارند بلكه بحث تربيتي، فرهنگ سازي و استفاده از ظرفيتهاي تمام وزارتخانهها و كل نظام برايشان مطرح است.
مخبر فراكسيون زنان بحث زنان را يك بحث بينالمللي دانست و تاكيد كرد: يكي از اهداف مهم مركز امور زنان و خانواده ارتقاي جايگاه زنان و اصلاح نگاه ابزاري به زنان و جايگزين ساختن نگاه اسلامي به جاي نگاه ابزاري است، نگاه ابزاري به زنان بايد اصلاح شود و جايگاه زنان در كل جهان بويژه در جهان اسلام و كشور ما ارتقا يابد، لذا در اين زمينه ميتواند ادغام خوبي صورت گيرد.
افتخاري در خاتمه درباره ورود فراكسيون زنان به موضوع مذكور گفت: فراكسيون يك مرتبه پيشنهاد خود را در رابطه با ارتقاء جايگاه مركز امور زنان و خانواده ارايه كرده است، مبني بر اينكه اين مركز از مشاوره به معاونت رياست جمهوري ارتقا پيدا كند، اين موضوع هم به صورت شفاهي و هم كتبي به رييس جمهور اعلام شده است.
{{تشكيل وزارتخانه زنان ضرورتي ندارد؛ ادغام مركز امور زنان در وزارت رفاه سبب افزايش كارايي اين مركز ميشود}}
به گفته يك عضو كميسيون اجتماعي مجلس، ادغام “مركز امور زنان و خانواده” در وزارت رفاه و تامين اجتماعي، اقدامي موثر در جهت افزايش نظارت مجلس بر عملكرد اين مركز است اما جداسازي بخشهاي مربوط به زنان از وزارت رفاه و تجميع آن با مركز امور زنان براي تشكيل وزارتخانهاي جديد به مصلحت كشور نيست.
داريوش قنبري در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران([ايسنا->http://isna.ir/ISNA/NewsView.aspx?ID=News-1710407])، ادغام مركز امور زنان و خانواده در وزارت رفاه و تامين اجتماعي را مثبت ارزيابي و تصريح كرد: با اين ادغام كارايي مركز امور زنان و خانواده افزايش مييابد، متاسفانه هماكنون مركز امور زنان چندان براي اقشار مختلف زنان شناخته شده نيست، كه شايد بواسطه ضعف عملكرد اين سازمان باشد.
نماينده مردم ايلام در خانه ملت ادامه داد: از طرف ديگر در شرايط كنوني مجلس و نمايندگان نميتوانند نظارت چنداني در ارتباط با عملكرد اين مركز داشته باشند درست همانطور كه در ارتباط با سازمان ملي جوانان امكان نظارت بر عملكرد اين دستگاه در اختيار نمايندگان مجلس نبود در ارتباط با مركز امور زنان هم اين مشكل وجود دارد، لذا اگر بتوانيم مركز امور زنان و خانواده را در حوزه وزارت رفاه قرار دهيم نظارت بيشتري بر عملكرد اين مركز خواهيم داشت و به نحو بهتري ميتوانيم از اهرمهاي نظارتي در خصوص عملكرد اين دستگاه استفاده كنيم.
عضو كميسيون اجتماعي افزود: اما اگر قرار باشد با جداسازي بخشهاي مربوط به زنان از وزارت رفاه و تجميع آن در مركز امور زنان و خانواده، وزارتخانهاي جديد شكل بگيرد در شرايط فعلي كشور به مصلحت نيست، چراكه در اين صورت بر خلاف برنامههاي چهارم و پنجم و در جهت افزايش وزارتخانهها حركت ميشود.
قنبري همچنين خاطرنشان كرد: در مجموع تشكيل وزارتخانهاي كه فقط مختص مسايل زنان باشد ضرورت ندارد چراكه در اين صورت بايد وزارتخانهاي هم براي مردان تاسيس كنيم، بنابراين با تشكيل وزارتخانه جنسيتي، وزارتي كه مبناي آن يك جنس خاص باشد، مخالفم، اما معتقدم كه مسايل زنان بايد در تمام وزارتخانهها ديده شود.
به گفته وي، حل مسايل و معضلات حوزه زنان نيازمند همكاري تمام وزارتخانههاست، امكانپذير نيست كه وزارتخانهاي جداگانه ايجاد و عنوان كنيم اين وزارتخانه متولي تمام امور زنان باشد و بقيه دستگاهها بيتوجه به مسايل زنان باشند.
عضو كميسيون اجتماعي در خاتمه خاطرنشان كرد: تمام متوليان وزارتخانهها بايد در سياستهايشان نگاه ويژه به زنان و حل مسايل و مشكلات آنها داشته باشند، اين روند نبايد تغيير كند چراكه اگر يك وزارتخانه متولي تمام مسايل حوزه زنان شود معضلاتي پيش ميآيد كه از مسايل و مشكلات فعلي بيشتر خواهد بود.