خبرگزاري فارس: مخبر فراكسيون زنان مجلس گفت: بر اساس آخرين گزارش در جلسه كميته حقوق خصوصي مجلس، ماده 22 لايحه حمايت از خانواده ابقاء شد و بند 7 ماده 23 و ماده 24 اين لايحه حذف شد.
به گزارش خبرنگار باشگاه خبري فارس «توانا» در هفدهمين نمايشگاه مطبوعات و خبرگزاريها، لاله افتخاري در نشست خبري باشگاه خبري فارس «توانا» كه عصر روز گذشته درباره بررسي لايحه حمايت از خانواده برگزار شد، اظهار داشت: كميته حقوق خصوصي مجلس بند 7 ماده 23 و ماده 24 لايحه حمايت از خانواده را حذف كرد همچنين اين كميسيون ماده 22 را ابقاء كرد؛ مواد 22، 23 و 24 اين لايحه بايد براي رأيگيري به صحن علني مجلس ارسال شوند.
وي در ادامه افزود: ماده 24 نيز به دليل اينكه تعيين ميزان مهريه متعارف كار دشواري است، حذف شد. بايد براي تعيين مهريه پايين توسط دختران در جامعه فرهنگسازي صورت گيرد و رسانهها در اين زمينه وظيفه اصلي را برعهده دارند و بايد اين تفكر را در بين دختران جامعه ايجاد كرد كه مهريه نرخ زن نبوده و وسيلهاي براي بيان صداقت مرد و عاملي براي استحكام بنيان خانواده است.
{{*خارج كردن لايحه از دستور كار مجلس تنها با نگاه سياسي بود}}
اين نماينده مجلس در پاسخ به پرسشي در مورد اينكه عدهاي از افراد، نمايندگان زن مجلس را به كوتاهي در زمينه لايحه حمايت از خانواده متهم ميكنند، اظهار داشت: در نشستهاي مختلف راديو و تلويزيوني و همچنين جلسات كارشناسي فراكسيون زنان مجلس در خصوص لايحه حمايت از خانواده اطلاعرسانيهاي لازم صورت گرفت و حتي عدهاي از زنان اصلاحطلب با حضور در جلسه كميسيون قضايي نظر خود را در رابطه به اين لايحه اعلام كردند ولي متوجه شديم كه آنها حتي متن لايحه را نديده و تحت تاثير بازيهاي سياسي به مخالفت با آن ميپردازند.
وي افزود: متاسفانه دلايل محكهپسندي از سوي تشكيلات زنان در خصوص لايحه حمايت از خانواده نديدهايم و فقط گاهي اوقات برگههايي از سوي آنها در خصوص اين لايحه به مجلس ارايه ميشد كه يبشتر به درد دل شباهت داشت و زنان اصلاحطلب نيز با نگاه سياسي به لايحه براي خارج كردن آن از دستور كار مجلس تلاش ميكردند.
{{* اسلام بيشترين دفاع را از حقوق زنان ميكند}}
اين نماينده مجلس با بيان اينكه لايحه حمايت از خانواده در درجه اول به حقوق زنان و كودكان توجه دارد، ادامه داد: حضور قاضي مشاور زن در دادگاهها، كمك بسياري به زنان براي دريافت مطالباتشان ميكند.
مخبر فراكسيون زنان مجلس در پاسخ به پرسشي درباره اينكه رسانههاي غربي لايحه حمايت از خانواده را نقض حقوق بشر عنوان ميكنند، بيان كرد: كشورهايي كه اين ادعا را ميكنند خود نقضكننده حقوق زنان هستند؛ آمريكا به طور مرتب ايران را متهم به نقض حقوق بشر و به ويژه زنان ميكند در حالي كه خود زني را كه دچار مشكلات عقلي بود اعدام كرده و 53 زن ديگر نيز در ليست اعدام هستند.
وي ادامه داد: از نظر غربيها، بشر همان كسي است كه در راستاي اهداف صهيونيستها حركت ميكند همان كساني كه زنان بسياري را در فلسطين به قتل رساندند و اگر آنها بخواهند از ايران تجليل كنند بايد نگران بوده و در رفتارمان تجديد نظر كنيم.
افتخاري با بيان اينكه اسلام بيشترين دفاع را از حقوق زنان ميكند، خاطرنشان كرد: از نظر اسلام حقوق بشر به معني نگاه جامع به تمام نيازهاي زنان است و نمايندگان مجلس از وضعيت حقوق بشر زنان در ايران در جلسات خود در خارج از كشور دفاع كردهاند.
مخبر فراكسيون زنان مجلس در خصوص راهكارهاي مقابله با هجمه عليه اين لايحه اظهار داشت: رسانه ها بايد با پوشش خبري مناسب در خصوص اين لايحه واقعيتها را منعكس كنند و ما پذيراي نظرات افراد مختلف در خصوص اين لايحه در مجلس هستيم تا با تلاش آنچه را كه به نفع زنان ايراني است، مصوب كنيم.
{{* شاهد كاهش طلاق خواهيم بود}}
در ادامه اين نشست صديقه قنادي مديرعامل خبرگزاري زنان ايران در خصوص لايحه حمايت از خانواده گفت: اصلاحيههايي كه در زمينه مواد 22، 23 و 24 انجام شد، كار بسيار خوبي بود؛ هجمههاي بسياري در خصوص ماده 23 كه به ازدواج مجدد مردان اشاره ميكند، صورت گرفت كه برخي از آنها با غرضورزي سياسي بود.
وي ادامه داد: اميدواريم كه اين سه ماده در صحن علني مجلس نيز به خوبي رأي آورده و شاهد كاهش طلاق در بين افراد جامعه باشيم.
قنادي با بيان اينكه نياز به لايحه حمايت از خانواده در دوران بعد از انقلاب به خوبي احساس ميشد، اظهار داشت: مبحث مشاوره قبل از طلاق كه در برخي استانها شروع شده به كاهش طلاق كمك بسياري ميكند همچنين وجود مشاورين زن در دادگاهها يكي از نقاط مثبت لايحه حمايت از خانواده است.