درباره ما

تارنمای بیدارزنی رسانه‌ای گروهی از کنشگران حقوق زنان است که در زمینه‌ی ارتقاء آگاهی جامعه نسبت به برابری جنسیتی و احقاق حقوق زنان فعالیت می‌کنند.

تاریخچه تارنمای بیدارزنی

این تارنما که پیش‌تر تحت عنوان «تا قانون خانواده برابر» فعالیت می‌کرد در زمستان ۱۳۸۸ همزمان با طرح مجدد «لایحه حمایت از خانواده» در مجلس هشتم راه‌اندازی شد. در بهار ۱۳۹۳، تحریریه این تارنما، پس از پنج سال کسب تجربه با حفظ همان رویکرد، تصمیم به تغییر نام «تا قانون خانواده برابر» – که بیان‌گر تمام اهداف این گروه نبود- به «بیدارزنی» گرفت. این واژه بیان‌گر آرمان ما برای بیدارسازی جامعه نسبت به تبعیض‌های جنسیتی و مسائل حوزه زنان است.

اهداف تارنما

هدف اصلی بیدارزنی «ارتقاء آگاهی جامعه نسبت به برابری جنسیتی و احقاق حقوق زنان» است. بر همین اساس، اهداف اختصاصی این تارنما عبارت است از:

  • ترویج برابری و عدالت جنسیتی در نهادهای «قانون»، «خانواده»، «اشتغال»، «آموزش» و «سلامت»
  • ارتقا آگاهی در زمینه‌ی قوانین تبعیض‌آمیز جنسیتی در ایران و لزوم تغییر آن
  • ارتقا آگاهی در زمینه‌ی چیستی خشونت علیه زنان (در سنین مختلف از کودکی تا بزرگ‌سالی) و ترویج راه‌کارهای مقابله با آن
  • ارتقا آگاهی در زمینه‌ی آسیب‌های اجتماعی زنان و راه‌کارهای مقابله با آن
  • ارتقاء آگاهی در زمینه‌ی سلامت و حقوق جنسی و باروری
  • معرفی و ترویج نظریه‌های فمینیستی

ساختار تارنما

تارنمای «بیدارزنی» شامل بخش‌های زیر است:

  • دیدگاه: مقالات تالیفی یا ترجمه‌شده درباره مسائل زنان با موضوعات مختلف را در این بخش منتشر می‌کنیم.
  • گزارش: گزارش وضعیت زنان، گزارش نشست‌ها، همایش‌ها و فعالیت‌های مدنی در حوزه زنان را در این بخش انعکاس می‌دهیم.
  • جستار: به انتشار متون ادبی، نقدهای جنسیتی و فمینیستیِ هنرهای مختلف می‌پردازد.
  • معرفی کتاب: در این بخش به معرفی و نقد کتاب‌هایی در رابطه با اهداف گروه بیدارزنی می‌پردازیم.
  • مدافعان حقوق برابر: اخبار، گزارش دیدارها و نوشته‌های دیگران در ارتباط با مدافعان حقوق برابر در این بخش منتشر می‌شود.
  • ایماژ: بخش «تصویری» تارنمای بیدارزنی است و پوشش‌دهنده عکس، طرح و پوسترهای تولیدی ما و مخاطبان ما به مناسبت‌های مختلف در زمینه‌ی مسائل زنان.
  • نشر: در این بخش تولیدات آموزشیِ گروه «بیدارزنی» منتشر می‌شود تا در دسترس همگان قرار بگیرند.
    منبع مالی

تارنمای «بیدارزنی» برآیند یک کنش داوطلبانه است و از هیچ سازمان دولتی و یا غیردولتی‌ در داخل و خارج از ایران کمک مالی دریافت نمی‌کند.

موازین حرفه‌ای

ما در تارنمای «بیدارزنی» به درایت مخاطبان خودباور داریم و به قدرت تحلیل آن‌ها احترام می‌گذاریم، بنابراین در پوشش و انتقال خبر، امکان تفسیر خبرها را برای خوانندگان فراهم می‌کنیم. مطالب منتشرشده در بخش‌های مختلف سایت لزوما منعکس‌کننده دیدگاه‌های اعضای هیات تحریریه تارنما نیست. با این حال و در کنار تلاش حداکثری هیات تحریریه برای فراهم کردن و تسهیل فرصت دسترسی همگان به مطالب به‌روز در حوزه زنان، ما از انتشار هرگونه مطلبی که به‌نوعی بازتولید کننده کلیشه‌های تبعیض‌آمیز در زمینه‌ی جنس‌ها، نژادها، طبقات، اقوام و مذاهب باشد، اجتناب می‌کنیم.

  • تارنمای «بیدارزنی» همواره تلاش می‌کند با رعایت موازین حرفه‌ای سایت، تریبونی برای علاقه‌مندان به مسائل زنان به‌ویژه کسانی که صدایشان شنیده نمی‌شود، باشد.
  • حق ویرایش مطالب دریافت شده برای تارنمای «بیدارزنی» محفوظ است.
  • تارنمای «بیدارزنی» از انتشار مطالبی که پیش‌تر در رسانه‌های دیگر منتشرشده است، معذور است.

تماس با ما

مخاطبان می‌توانند برای ارسال مقالات، تصاویر و پیشنهاد‌های خود به آدرس ایمیل bidarzani (at) gmail.com با هیات تحریریه تارنما در تماس باشند.
جدیدترین مطالب و تصاویر منتشرشده در تارنمای بیدارزنی را می‌توانید از طریق صفحات این تارنما در شبکه‌های مجازی دریافت کنید.
صفحه فیس بوک بیدارزنی:
https://www.facebook.com/bidarzani?ref=bookmarks

گوگل پلاس:
https://plus.google.com/u/0/b/109288340805855179465/109288340805855179465/posts

کانال تلگرام:
@bidarzani

17 نظرات

  1. دوستان نشریه اینترنتی بیدارزنی
    سلام. امید که خوب باشید. نشریه جالب شما را همواره دنبال میکنم. پایدار یاشید و دستتان درد نکند.
    مادر من مرحوم خاتم عزت حجتی از زنان دانش پژوه و پیشتاز دوران خود بودند. مایلم بدانم که آیا ضرورت میبینید که من شرح حالی از زندگی ایشان را حضور شما بفرستم تا در صورت تاییدتان در بخش مادران من کیستند چاپ بنمایید؟

    قبلا از پاسختان سپاسگزارم
    شاد باشید
    سهیلا ستاری

  2. سلام وسپاس از تلاش پر ارزش شما . می خواستم از مسوولان نشریه اطلاع داشته باشم.
    در صورت امکان از طریق ایمیل در ارتباط باشم وبرای گسترش تلاش درست شما ببینم چه کمک هایی می توانم بکنم؟ در مورد آنجلا دیویس هم می خواستم اطلاعات بیشتری داشته باشم . مرا در این باره راهنمایی کنیدلطفا که الان کجا زندگی می کند وکجا تدریس می کند؟
    با مهر واحترام فراوان منصور اصانلو

    • جناب آقای اصانلو

      به زودی در ارتباط به زندگی و فعالیت های آنجلا دیویس در سایت بیدارزنی مطلبی منتشر خواهیم کرد. آنجلا دیویس فعال سیاسی، نویسنده و مدیر گروه مطالعات فمینیستی دانشگاه سانتاکروز کالیفرنیا ست.

      سایت بیدارزنی رسانه‌ای گروهی از کنشگران حقوق زنان است که در زمینه‌ی ارتقاء آگاهی جامعه نسبت به برابری جنسیتی و احقاق حقوق زنان فعالیت می‌کنند. و آماده انتشار مطالب در حوزه زنان باتوجه به اهداف و ارزش های این گروه که در بخش درباره ما این سایت به توضیح انها پرداخته، است

      می توانید از طریق ایمیل سایت [email protected] مطالبتان را ارسال کنید.

      با تشکر از همراهی تان

  3. با سلام و خسته نباشید وخدا قوت همیشگی.اینجانب مددکار اجتماعی در ایران بودم ودر رابطه باحقوق زنان بخصوص از بین بردن ناقص سازی جنسی یا ختنه زنان به صورت داوطلبانه وپنهانی در طی سه سال اخیر درمناطق غربی فعالیت میکردم که اخیرا باتوجه به مسایل حاشیه ای پیرامون همین موضوع مجبور به ترک ایران شدم که در خارج از کشور ودر فضایی بازتر فعالیت خودرا ادامه بدم ایا شما از نظر ارتباط با افراد خارج از کشورمشکل ندارید که در این زمینه باشما کانکت باشم