بهعنوان زنی که در جغرافیای سیاسی و فرهنگیای زندگی میکند که تجربهی انواع خشونت، تبعیض، تحقیر و تجاوز را دارد، کارهایم نمیتوانند تنانه نباشند، نمیتوانند زنانه نباشند، نمیتوانند خراش نخورند یا به خود نپیچند.
بهعنوان زنی که در جغرافیای سیاسی و فرهنگیای زندگی میکند که تجربهی انواع خشونت، تبعیض، تحقیر و تجاوز را دارد، کارهایم نمیتوانند تنانه نباشند، نمیتوانند زنانه نباشند، نمیتوانند خراش نخورند یا به خود نپیچند.
ایوانز انسانی است که لحظهها را قدر دانسته و زندگی کرده است. خواندن داستان زندگیاش نویدی است برای تمامی انسانها بهویژه برای زنانی که مبتلا به بیماری سرطان سینه هستند و نیز برای زنان کوهنورد تا با الهام از زندگی او به مبارزات و تلاشهای خود برای درمان بیماری و صعود به قلهها ادامه دهند.
«این کتاب برای همه زنان نوشته شده است.» شاید در نگاه نخست این جمله کمی خنک و غیرعلمی به نظر برسد اما برای ما زنانی که در فضای فرهنگی رشد کردهایم که درباره بدنمان، روانمان و نسبت این دو باهم آموزش خاصی ندیدهایم و بعضاً تا سالهای میانسالی هم با واقعیتهای جسمی و روحیمان غریبه میمانیم؛ توصیف دقیقی برای کتاب «چرخه زندگی زنانه» خواهد بود.
بیدارزنی: مقدمه نویسنده: با توجه به موجی که درباره خشونت علیه زنان و به ویژه تعدی، تعرض و تجاوز به زنان راه افتاده فکر کردم این کتاب من که در سال ١٣٨۵ منتشر شد برای مخاطبانتان جالب و خواندنی باشد. کتاب در واقع خشونت و تبعیض علیه دختران و زنان را از زوایای مختلف و نه لزوما تمامی زوایا به …
والبی هزینههای عمدهی خشونت خانگی را در سه دسته قرار میدهد: ابتدا، استفاده از خدمات که غالباً خدمات عمومی هستند. دسته دوم شامل بازدهی ازدسترفتهی اقتصادی ناشی از اختلال در کار است و هزینهای که بر دوش کارفرمایان و خود قربانیان است. سوم، هزینهی درد و رنج انسانی است.
کتاب «جمعیت نسوان وطنخواه ایران» که توسط انتشارات خجسته و در سال ۹۷ وارد عرصه نشر شده در واقع در دو بخش اصلی سامان یافته است. در بخش اول با عنوان مقاله جمعیت نسوان وطنخواه؛ چگونگی شکلگیری، فعالیتها، مشکلات و موانع اصلی، دلایل انحلال جمعیت نسوان وطنخواه در فاصله سالهای ۱۳۰۱ تا ۱۳۱۴ بهعنوان یکی از مهمترین و پایدارترین تشکلهای زنان ایران مورد تحقیق و بررسی مؤلف قرار گرفته و در بخش دوم کتاب نیز فهرست کاملی از مقالات مجله جمعیت نسوان وطنخواه از سالهای ۱۳۰۲ تا ۱۳۰۵ و برگزیدهای از مقالات و مطالب آن گرد آمده تا بدین ترتیب به شناخت بیشتر مجله بهعنوان ارگان جمعیت نسوان وطنخواه و در نتیجه جنبش زنان ایران در آن مقطع بینجامد.
نویسنده معتقد است بدون درک کامل تاریخ اشتباهتمان را تکرار خواهیم کرد و با همین استدلال با مرور تاریخ عراق در سالهای دور سعی بر نشان دادن چگونگی وضعیت حال حاضر مردم عراق دارد؛ مردان و زنانی که با استعمار و دولتهای استبدادی درگیر بودند. او معتقد است تاریخ مبارزات زنان و آزادیها و برابریهایی که به دست آوردند با چهرهای که آمریکاییها و متحدانش از عراق نشان میدهند واقعیت ندارد.
نزار قبانی در شعر معروفش به نام «خبز و حشیش و قمر» (۱۹۵۶) که اهمیت اجتماعی خاصی دارد و در جهان عرب تأثیری بیسابقه داشته است، توجه به فقر مردم سرزمینش، مسألۀ تعدد زوجات در جامعۀ عربی را از یاد شاعر نمیبرد و از میلیونها مردمی سخن میگوید که پابرهنه میدوند و نان را جز در عالم خیال نمیبینند و شب هنگام در خانههایی آکنده از سرفه بهسر میبرند، اما داشتن زنان متعدد را روا میدارند. این مضامین است که به شعر قبانی وجهی اجتماعی و انسانی داده است.
کتاب «حالا کی بنفشه میکاری؟» حکایت زندگی زنی به نام فروردین است که گاه گاه شعر میسراید. شعرهای عاشقانه. بهمن شوهر فروردین اما شعرهای عاشقانه او را تاب نمیآورد و آنها را دلیلی بر خیانت فروردین میداند. فروردین برای رهایی از سرکوفتهای بهمن شعرهایش را پنهانی در دستمال کاغذی و ورق باطلهها مینویسد و آن را میان برگههای امتحانی دانشآموزانش پنهان میکند.
«جمعیت نسوان وطنخواه» در اوایل بهمن ماه سال ۱۳۰۱ با سخنرانی محترم اسکندری که بعدا رئیس هیئتمدیره شد قدم در راه فعالیت برای زنان گذاشت. با توجه به سابقهی خانوادهها جمعیت اولین تشکل زنان با گرایشات سوسیالیستی بود هر چند ترکیب اعضای آن موجب ناهمگونی نظری و عملی در این جمعیت بود.
ورود